Alūksnē top jaunatnes iniciatīvu centrs

Alūksnē tiek rekonstruēta ēka Dārza ielā 8a multifunkcionāla jaunatnes iniciatīvu centra izveidei.

Ēka, kurā agrāk atradās pašvaldības policija, pamazām pārtop – tā jau ieguvusi jaunus logus garāžu durvju vietā, ir veikti demontāžas darbi saskaņā ar tehnisko projektu. Iebūvētas jaunas grīdas, iekšējās starpsienas, kā arī veikta ārējo inženiertīklu izbūve un elektroinstalācijas ierīkošanas pirmā kārta. Daļēji veikta fasādes siltināšana. Rekonstrukcijas darbus veic SIA „VIKI NS” un tos plānots pabeigt līdz šī gada jūnijam.

Visi iepriekš minētie darbi tiek veikti projekta „Multifunkcionāla jaunatnes iniciatīvu centra izveide Alūksnē” plānā, ko īsteno Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos” aktivitātes „Multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru izveide” ietvaros.

Projekta ietvaros šobrīd tiek veikta aptauja jauniešu un vecāku vidū, kādas aktivitātes realizēt, kā plānot darbu jaunizveidotājā centrā. Arī Tu vari izteikt savu viedokli, jo anketa ir pieejama mājas lapās www.abjc.lv un www.aluksne.lv.

Izveidotais jaunatnes iniciatīvu centrs Alūksnē projekta ieviešanas brīdī būs vienīgais jauniešu neformālās izglītības, iniciatīvu un mobilitātes atbalsta punkts novadā, kas kalpos kā metodiskais un informatīvais atbalsta punkts novada jauniešiem. Veicinot jauniešu iniciatīvu un aktivitātes, attīstīsies katra indivīda personība, sniedzot vienādas iespējas aktīvi darboties ikvienam jaunietim mūsdienīgā vidē, apgūt jaunākās tehnoloģijas un komunikāciju.

Īstenojot projektu, tiks veicināta jauniešu līdzdalība centra darbībā, kā arī sabiedrības un pašvaldības dzīvē kopumā, nodrošinot sadarbību starp centru, jauniešiem, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām un pašvaldības amatpersonām. Projekts sekmēs jauniešu iesaistīšanos vietēja, reģionāla, valsts un starptautiska mēroga pasākumos un projektos, kā arī starpkultūru dialogu jauniešu mērķauditorijā.

Martā ir plānots izsludināt jauniešu ideju konkursu par centra simboliku. Plānots, ka centrs darbu varētu sākt šī gada jūlijā.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.