Zoodārzā sācies Tropu mēnesis

Februārī Rīgas zoodārzā jau desmito gadu tiek izsludināts Tropu mēnesis: apmeklētāji ir īpaši gaidīti Tropu mājā, kur par sala eksperta lauska darbiem Latvijā liecina tikai greznas leduspuķes uz logu rūtīm.

Tropu mēnesis sāksies sestdien un ilgs līdz pat 26. februārim, kad apmeklētājiem būs iespēja izzināt silto zemju augu un dzīvnieku noslēpumus. Sestdienās un svētdienās no pulksten 12 līdz 16 sarunās par dzīvniekiem un augiem varēs uzzināt kādu aizraujošu stāstu, ieraudzīt nakts dzīvniekus īpašā tiem nekaitīgā apgaismojumā; pulksten 12.30, 14 un 15.30 būs iespēja vērot bruņrupuču un zivju barošanu; savukārt individuālās ekskursijās pulksten 12.30, 13 un 14.30 ekskursijas vadītājs centīsies gan atbildēt uz jautājumiem, gan sagādāt pozitīvus pārsteigumus.

4. un 5. februāris Tropu mājā būs veltīts Pūķa gadam – ar sevi iepazīstinās klusais un uzmanīgais novērotājs mangrovju varāns, neparasts abinieks un četru strautu saimnieks Zagrosas tritons.

Izklaide

Cīrihes kinofestivāls (ZFF) ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no plāniem publiski izrādīt Krievijas režisores, Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" ilggadējās sadarbības partneres Anastasijas Trofimovas propagandas filmu "Russians at war" ("Krievi karā"), kā iemeslu minot "drošības apsvērumus".

Svarīgākais