Dālderis: Būs gan skolēnu, gan vispārējie dziesmu un deju svētki

Būs gan X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 2010.gada vasarā, gan XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki 2013.gadā, - šorīt intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

"Varbūt šie svētki nebūs tik krāšņi un tie nebūs nedēļas garumā, bet svētki būs," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkošanu uzskata par vienu no 2010.gada prioritātēm. 22.oktobrī valdība ārkārtas sēdē nākamā gada Skolēnu dziesmu un deju svētku organizēšanai nolēma piešķirt 1,46 miljonus latu.

Daļa no šīs summas piešķirta no budžeta apropriācijas rezerves, bet daļa - no nākamgad paredzētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Savukārt Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA) jau ir izsludinājusi atklāto konkursu par 2013.gada XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku māksliniecisko koncepciju Noslēguma koncertam un Deju lieluzvedumam, kuram pieteikumi jāiesniedz līdz 2.novembrim.

Kā informēja NKMVA komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Bože, ar Noslēguma koncerta un Deju lieluzveduma māksliniecisko koncepciju nolikumiem var iepazīties NKMVA mājas lapā "www.nkmva.gov.lv" vai NKMVA, Pils laukumā 4, Rīgā.

Citu XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koncertu māksliniecisko koncepciju konkursi tiks izsludināti nākamgad.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais