Zemes īpašnieks: "Meteorīta bedrei" jāpaliek

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Tā kā cilvēki joprojām aktīvi turpina interesēties par meteorīta vietu, zemes īpašnieks ir nolēmis bedri neaizbērt un ļaut interesentiem piekļūt šai nu jau populārajai vietai. Ar "Tele2" atbalstu meteorīta bedre jau visdrīzākajā laikā tiks sagatavota tūristu apskatei. Šobrīd norit darbi sakarā ar ceļa sakārtošanu, savukārt lauka aparšana ir atlikta uz pavasari, informē "Tele 2" sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica.

"Sākumā gribēju bedri aizbērt un lauku izlīdzināt. Bet tā kā saņemu daudz zvanu gan no draugiem visā Latvijā, gan citiem interesentiem, tad esmu nolēmis vismaz līdz nākamā gada Jāņiem meteorīta bedri neaizbērt un saglabāt. Lauks tiks aparts pavasarī, kad tas būs daudz lietderīgāk. Kopumā uz meteorīta notikumu skatos ar smaidu un drīzāk esmu sarūgtināts par mediju darbu, jo daudzas no pozitīvajām lietām, ko mazsalacieši šajās dienās ir pauduši par meteorīta notikumu Sēļu pagastā, ir palicis ārpus publikācijām un sižetiem," atzīst zemes īpašnieks Harijs Krastiņš.

"Tā kā Krastiņa kungs ir izlēmis meteorīta krāteri saglabāt, mēs esam gatavi palīdzēt ar šīs vietas labiekārtošanu tūristiem - noteikti būs nepieciešams nodrošināt pieklūšanu ērtā veidā, salikt norādes un veikt citus labiekārtošanus darbus," stāsta Jānis Spoģis, Tele2 tirdzniecības un mārketinga direktors.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.