Rīgā uzstāsies Sanktpēterburgas Valsts ledus balets

Izsmalcinātas klasiskā baleta tradīcijas apvienojumā ar apbrīnojamu virtuozitāti uz ledus, vai tas maz ir iespējams? Protams! 14.februārī hallē "Arēna Rīga" viesosies pasaulslavenais Sanktpēterburgas Valsts ledus balets ar izrādi "Gulbju ezers”.

Sanktpēterburgas Valsts ledus balets dibināts 1967.gadā, kad to izveidojis horeogrāfs Konstantīns Bojarskis. Trupā tās 44 darbības gadu laikā uzņemti tikai talantīgākie slidotāji, to skaitā daudzkārtēji pasaules, Eiropas un olimpiskie čempioni daiļslidošanā.

Sanktpēterburgas Valsts ledus balets pirmo reizi pasaules vēsturē skatītāju iemīļotākās klasiskā baleta izrādes, tādas kā "Riekstkodis", "Gulbju ezers", "Apburtā princese" un citas, iestudējis uz teātra skatuves, kas klāta ar ledu, piešķirot kustībām vēl nebijušu grāciju un vieglumu.

Sanktpēterburgas Valsts ledus baleta trupa dodas regulārās viesizrādēs visā pasaulē, uzstājoties uz prestižāko teātru skatuvēm, un vienmēr iemanto nedalītu skatītāju uzmanību un apbrīnu. Visu mīlētaju dienā, 14.februārī, arī Rīgā būs iespējams baudīt šo neparasto priekšnesumu.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.