Kembridžas hercogienei Keitai – 30

© Scanpix

Britu prinča Viljama laulātā draudzene, Kembridžas hercogiene Keita (kādreiz pazīstama kā Keita Midltone) vakar samērā klusi, nelielā draugu lokā nosvinējusi savu 30. dzimšanas dienu.

Britu mediji norāda, ka tieši šogad viņai jāsāk uzņemties lielāka loma karaļnamā, un pēdējo nedēļu laikā jau kļuvis zināms, kādi pienākumi tiks uzticēti hercogienei.

AP vēsta, ka britu dzeltenajā presē bija pavīdējusi informācija, ka Kembridžas hercogiene savu dzimšanas dienu plāno atzīmēt ar varenu, astoņdesmito gadu stilā ieturētu ballīti, taču karaļnama oficiālie pārstāvji šīs ziņas nolieguši. Viņu izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka svinības būs samērā klusas un uz tām aicināti tikai pāra tuvākie draugi. Publicists Roberts Džobsons, kurš sarakstījis grāmatu par Viljama un Keitas mīlas stāstu, norāda, ka tas ir tikai loģiski, jo Kembridžas hercogienei, kurai nopietnības trūkumu gan tāpat nevar pārmest, nākas vairāk koncentrēties savu pienākumu veikšanai.

Jāatgādina, ka pēc kāzām Keita un Viljams lielāko daļu laika pavadījuši nelielā Velsas pilsētiņā, netālu no karabāzes, kurā Viljams turpina dienestu. Pērn viņi devās tikai vienā oficiālā vizītē – uz Kanādu un Kaliforniju, pāris arī samērā reti piedalījās oficiālās ceremonijās. Taču šogad situācija mainīsies un pāris uzņemsies lielāku lomu. R. Džobsons atgādina, ka šogad ar virkni pasākumu tiks atzīmēta karalienes Elizabetes II dimanta jubileja jeb 60. gadadiena kopš sēšanās tronī. Tāpat vasarā Londona uzņems olimpiskās spēles, un tieši Kembridžas hercogam un hercogienei tiks uzticēta liela loma augsto viesu sagaidīšanā.

Tā kā Elizabetes II un viņas laulātā drauga prinča Filipa veselības stāvoklis ir tālu no ideāla, bet princis Čārlzs ir samērā pretrunīgi vērtēta personība, izskatās, ka tieši Viljamam un Keitai būs jāpārstāv karaļnams ārzemju vizītēs. Jau apstiprināts viņu ceļojums uz Malaiziju, Singapūru, Zālamana salām un Tuvalu, iespējams, šogad tiks plānotas arī citas ārzemju vizītes. Sekojot tradīcijām, Kembridžas hercogiene arī sāk aktīvi iesaistīties labdarībā – pērnā gada nogalē tika paziņots, ka viņa uzņemas aizbildniecību pār skautiem un organizāciju, kas palīdz narkomāniem.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.