Puzuri iegriež pozitīvo enerģiju Rēzeknē

Rēzeknē jau sen lolota ideja par puzuriem pilsētas Ziemassvētku noformējumā. Šogad šī ideja ir veiksmīgi realizēta, pateicoties Rēzeknes pilsētas domes un Rēzeknes Augstskolas (RA) noslēgtajam sadarbības līgumam.

Idejas autori ir RA Izglītības un dizaina fakultātes, programmas "Interjera dizains" 4.kursa studenti lektores Diānas Apeles vadībā, un puzuru izgatavotājs augstskolas Dizaina un amatniecības katedras lektors Gatis Lucjanovs.

Puzuriem ir dziļi simboliska nozīme - tie ir savdabīgi sakārtota Visuma simboli, pasaules modeļi, kas ar savu ģeometrisko un skaidro uzbūvi enerģētiski labvēlīgi ietekmē cilvēku un vidi. Puzuros īpaša nozīme ir kustībai - tā ir visspilgtākā laika izpausme, jo kur nav kustības, iestājas sastingums, panīkums, apstājas laiks un pasaule iet bojā. Tā arī Rēzeknē šobrīd notiek kustība pilsētas ainavā un vidē - tiek būvēti jauni objekti, notiek rekonstrukcijas projekti. Puzurs kā simboliska uzbūve padara pasauli arī sakārtotāku, līdz tam esošajā haosā ieviešot kārtību.

Arī Izglītības un dizaina fakultātes telpas šogad rotā puzuri. Foajē griežas interjera programmas 1. kursa izgatavotie modeļi, savukārt par āra telpām parūpējās vides dizaina 1.kursa studenti.

Lai griežas studentu, docētāju un domes sadarbībā radītie puzuri, lai iegriež pozitīvo enerģiju ne tikai pilsētā un augstskolā, bet arī Visumā!

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais