Brīvdabas muzejs aicina ieskandināt ziemas saulgriežus

No plkst.12.00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz ziemas saulgriežu ieskandināšanas pasākumu – Bluķa vakaru un svētku tirdziņu.

No 12.00 līdz 17.00 ar dziesmām un rotaļām muzeju pieskandinās folkloras kopas „Kokle”, „Rija” un „Milzkalnieki”. Dziesmām skanot, vilksim bluķi, lai pēcāk to kopā ar visām negatīvajām emocijām sadedzinātu ugunskurā.

Starp priekšnesumiem būsiet laipni aicināti aplūkot un iegādāties amatnieku izstrādājumus svētku tirdziņā. Stikla rotas piedāvās meistare Marta Krasta, dekoratīvus un praktiskus koka un stikla izsrādājumus – Žanete Rušeniece, koka rotaļlietas – Oļegs Demidovičs, suņu vilnas adījumus siltām kājām sagādājusi Daiga Sotka, tradicionālās un melnās keramikas darinājumus, kā arī citus amatniecības izstrājumus piedāvās Daugmales amatnieku biedrība, Laimonis Radziņš, SIA Rannija un citi amatnieki.

Būs iespēja iegādaties ne tikai amatniecības izstrādājumus, bet arī gardas dāvaniņas, veselīgas tējas, brieža gaļas izstrādājumus un mājas vīnus svētku galdam.

Dāvaniņas sev un saviem mīļājiem būs iespēja pagatavot arī pašiem – darbosies Daugmales Jāņa sveču liešanas darbnīca.

Darbosies muzeja amatnieki, bet Priedes krogs piedāvās svētku maltīti.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais