Notiks 10.Rīgas domes kauss un Pasaules čempionāts Standartdejās jauniešiem

Nedēļas nogalē, 17.decembrī un 18.decembrī Rīgā, Ķīpsalas hallē risināsies sporta deju festivāls "Baltic Grand Prix 2011", kura ietvaros jau 10. reizi notiks Rīgas domes kausa izcīņa standartdejās, kā arī Pasaules čempionāts standartdejās jauniešiem.

Sestdien, 17.decembrī notiks Pasaules čempionāts standartdejās jauniešiem. Latviju šajā čempionātā pārstāvēs Krists Čiapas ar partneri Annu Andreičuku, kā arī Valts Liepnieks un Inese Zariņa. Šajā vakarā dejotāji par medaļām cīnīsies arī Maritim kausa izcīņas sacensībās latīņamerikas dejās pieaugušajiem. Šobrīd Pasaules čempionātam ir pieteikušies jau 61 deju pāris no 33 valstīm.

Savukārt svētdien, 18.decembrī 106 deju pāri no 20 valstīm sacentīsies 10. Rīgas domes kausa izcīņas sacensībās standartdejās pieaugušajiem. Šajā pašā vakarā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot arī Merks kausa izcīņas sacensības jauniešiem Latīņamerikas dejās. Tāpat vakara gaitā gaidāmi arī deju paraugdemonstrējumi.

Festivāla "Baltic Grand Prix" sacensībām jau reģistrējušies vairāk kā 1600 pāri no ASV, Kanādas, Japānas un Eiropas valstīm. Muzikālo pavadījumu jau tradicionāli nodrošinās Grodņas Filharmonijas orķestris. "Baltic Grand Prix" ir vērienīgākais, populārākais un prestižākais sporta deju festivāls Baltijas valstīs un Starptautiskā sporta deju sacensību neoficiālajā reitingā ieņem 7. vietu pasaulē (www.dancesportinfo.net). Festivālu rīko deju centrs "Spektrs" sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, LR Izglītības un zinātnes ministriju, LSFP un Rīgas domi.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais