LTV1 raidījums "Province" ieguvis starptautisku balvu

16.Starptautiskajā lauku tematikai veltītajā televīzijas festivālā "Agro Svit", kas nesen risinājās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, LTV1 raidījums "Province" 50 televīzijas programmu konkurencē ieguvis godpilno 3.vietu.

Balva piešķirta par raidījumu, kas veltīts 1949.gada 25.marta deportāciju atcerei pirms 60 gadiem. Par godalgu gandarīta ir visa radošā komanda - raidījuma autors Harijs Beķeris, režisore Dace Slavinska, operators Armands Rudzītis un projekta vadītāja Ilze Šadurska, informē LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Festivāla "Agro Svit" saknes meklējamas Latvijā, kad 90. gadu sākumā radās televīzijas un kinoraidījumu konkurss "Lauku sēta". Vēlāk tas risinājies vairākās Austrumeiropas valstīs, kļūdams par starptautisku un visai respektējamu dokumentālo filmu festivālu, kura tematiskā ass saistīta ar lauku dzīvi. Ne velti tā nosaukums tulkojumā nozīmē "Lauku gaisma", jo festivāla pamatideja skar visai filozofisku un plašu tēmu - cilvēka un zemes savienību.

"Provinces" veidotāji šajā starptautiskajā festivālā piedalījušies daudzkārt, vairākas reizes pārvedot gan Grand Prix, gan dažādas speciālbalvas.

"Agro Svit" konkursa žūrijā parasti tiekas ne tikai televīzijas un kino ļaudis, bet arī vadošie speciālisti lauksaimniecības jomā. Konkursa darbu kontekstā spēcīgākie šķiet tie, kuri atspoguļo ar ekoloģiju saistītās tēmas. Tāpēc žūrijas uzdevums nav viegls - izvērtēt, cik profesionāli, emocionāli un meistarīgi raidījumu autori atklāj savas zemes nacionālo mentalitāti.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais