"Facebook" rosina sazināties ar mirušiem draugiem

"Facebook" jaunākā versija ir apbēdinājusi vairākus tās biedrus, iesakot sazināties ar draugiem, kuri jau ir miruši, ziņo portāls "skynews".

Sociālais tīkls, kuru lieto 300 miljoni cilvēku pasaulē, nedēļas nogalē ieviesa neviennozīmīgi vērtētus jaunumus. Viens no papildinājumiem ir automātiski izveidota kastīte, kas atgādina sazināties ar konkrētu personu, ar kuru cilvēks kādu laiku nav sazinājies. Taču dažu stundu laikā daudzi cilvēki sūtīja ziņojumus, ka jūtas sāpināti, kad jaunieviestais pakalpojums ierosinājis sazināties ar kādu, kas jau ir miris.

Vairāk nekā 900 tūkstoši Facebook lietotāju ir reaģējuši uz izmaiņām, pievienojoties grupai, kas iesaka tīklam atgriezties normālā darbībā.

«Facebook ieteica sazināties ar kādu, kurš nomira jau pirms diviem gadiem. Tas ir nelāgi,» mikroblogu interneta vietnē Twitter rakstījusi kāda persona.

Cita Facebook lietotāja Emma, nedēļas nogalē, ieejot savā profilā, sastapās ar miruša drauga attēlu. «Tāpat kā daudzi viņa draugi es neesmu izdzēsusi viņa profilu, jo tad justos savādi. Esmu pārliecināta, ka tūkstošiem Facebook lietotāju ir līdzīgā situācijā,» viņa sacījusi Sky News Online.

Facebook patlaban pētašo situāciju, Sky News Online sacījusi tīkla pārstāve.

Svarīgākais