Krogs "Bubamara" svinēs Toma Veitsa dzimšanas dienu

Trešdien, 7.decembrī, kad leģendārajam amerikāņu dziesminiekam apritēs 62 gadi, dīdžeji Roberts Gobziņš un Kaspars Zaviļeiskis pasaules mūzikas krogā Vecrīgā, Audēju ielā 8, piedāvās ieskatu mūziķa iespaidīgajā diskogrāfijā.

No pulksten 22 pāris stundu ceļojumu visā Toma Veitsa radošajā mūžā piedāvās Kaspars Zaviļeiskis. Viņš sola spēlēt pa dziesmai no visiem gaviļnieka studijas albumiem un iespēju vakara viesiem aplūkot ierakstu oriģinālizdevumus. Pusnaktī savu versiju par Veitsa daiļrades atmiņā paliekošākajiem brīžiem piedāvās Roberts Gobziņš. Būs domāts arī par vakara vizuālo noformējumu no Toma Veitsa koncertierakstiem un/ vai filmām ar viņa piedalīšanos.

Toms (pilnā vārdā Tomass Alans) Veitss dzimis 1949. gada 7.decembrī Pomonā Kalifornijā skolotāju ģimenē. Jau četrus gadu desmitus aizsmakušajā, it kā netīrajā balsī viņš apdzied groteski portretētus cilvēkus, pelēku ikdienu un traģiskas izjūtas dziesmās, kurās saklausāmas gan blūza un džeza ietekmes, gan folk un vodeviļas dziesmiņu estētika, gan industriāli akustisku trokšņeksperimentu atbalsis. Kopš septiņdesmitajiem gadiem Toms Veitss izdevis 17 studijas albumus, sacerējis mūziku filmām un izrādēm, darbojies arī kā aktieris. Viņa jaunākais skaņu albums Bad as Me iznāca šā gada oktobrī. Tā ir dziesminieka pirmā ilgspēlējošā oriģinālmūzikas plate pēdējos septiņos gados.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais