Par Baltijas labāko someljeru atzīts igaunis Kristjans Pjaske

Nedēļas nogalē notikušajās Baltijas Vīnziņu sacensībās "Vana Tallinn" kausu saņēma un par sacensību uzvarētāju kļuva viesdalībnieks no Zviedrijas Sorens Polonius. Savukārt par labāko Baltijas someljeru jeb vīnzini šogad tika nominēts Igaunijas pārstāvis Kristjans Pjaske no viesnīcas "Telegraf". Vairākkārtējais "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix" finālists, Latvijas pārstāvis Jānis Kaļķis arī šogad iekļuva fināla, bet palika ceturtais.

Pieredzējušais someljers un šo sacensību uzvarētājs, zviedrs Sorens Polonius, pauda gandarījumu ar uzvaru un atzina, ka sāncenši bijuši ļoti profesionāli: "Šoreiz bija mana laimīgā diena, un piedaloties sacensībās, vienmēr jādomā par uzvaru!". Sorens Plonius iecerējis piedalīties arī Pasaules Vīnziņu čempionāta, kas notiks nākamā gada aprīlī Čīlē.

Par Baltijas labāko vīnzini kļuvušais igaunis Kristjans Pjaske (Peaske) neslēpa savu prieku un pārsteigumu par uzvaru: "Šādās sacensībās piedalos otro gadu un esmu ļoti priecīgs, ka ar tik stipru konkurentu sastāvu nostartēju tik labi! Vīns ir mana aizraušanās, un, jo vairāk es es par to uzzinu, jo vairāk tas aizrauj!" .

Pirmā sacensību diena bija slēgta, un dalībnieki atbildēja uz rakstiska testa jautājumiem, kā arī atpazina dzērienus degustējot. Konkursa finālisti tika paziņoti tikai sestdien, sagādājot vilšanos vietējiem līdzjutējiem, jo divu iepriekšējo gadu Baltijas labākais vīnzinis Raimonds Tomsons no restorāna "Vincents“ šogad neiekļuva finālā.

ČETRI Finālisti sacentās "aklajās" degustācijās nosakot 9 dzērienus, dekantēšanā un vīna pasniegšanas mākslā, kā arī ēdienkartes veidošanā, iesakot atbilstošus dzērienus.

Saistītās ziņas

Svarīgākais