Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas Latviešu biedrībā notiks labdarības koncerts "Adventa gaismā"

Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kamerorķestris „Armonico“ un diriģents Normunds Dreģis sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību rīko tradicionālo labdarības koncertu „Adventa gaismā“, kurš notiks 2011.gada svētdien, 27. novembrī plkst. 15.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē.

Koncertā piedalīsies solisti: Sonora Vaice (soprāns), Dārta Tisenkopfa (arfa), Evelīna Lašketa (flauta), Dace Šulce (klarnete), Helvijs Sebris (klavieres), kā arī īpašie viesi - Rīgas 45. vidusskolas skolniece, Rehabilitācijas centra „Mēs esam līdzās” audzēkne, Integratīvā mākslas festivāla "Nāc līdzās!" Zelta laureāte Diāna Ponaskova un Strazdumuižas internātskolas skolniece Elīza Kupruka. Koncertu vadīs aktrise Zane Jančevska.

Programmā tiks atskaņoti Heinriha Jozefa Bermana, Franča Šūberta, Sergeja Prokofjeva, Bruno Hilses, Georga Pelēča, Daces Aperānes un Ilonas Breģes skaņdarbi.

Diriģents Normunds Dreģis: „Mūsu labdarības koncertu mērķis un virsuzdevums ir rast iespēju bērniem ar īpašām vajadzībām atklāt savas muzikālās dotības un uzstāties kopā ar saviem vienaudžiem gan dažādos ansambļu sastāvos, gan kā solistiem muzicēt kopā ar orķestri. Visos labdarības koncertos ieeja ir par ziedojumiem, kuri tiek veltīti talantīgo bērnu ar īpašām vajadzībām radošās attīstības pilnveidošanai un jaunu mūzikas instrumentu iegādei. Manuprāt, šī kopā muzicēšana ar filantropisku mērķi, allaž sniedz īpaši emocionālu gandarījumu gan tiem, kuriem mēs palīdzam, gan tiem, kuri palīdz. Es no sirds vēlos, lai šie labdarības koncerti Rīgas Latviešu biedrībā kļūtu par tradīciju un tādējādi iedzīvinātu filantropijas garu mūsu sabiedrībā!“

Ieeja koncertā par ziedojumiem, kuri tiks veltīti mūzikas instrumentu iegādei Rehabilitācijas centra „Mēs esam līdzās“ bērniem ar cerebrālo trieku.