Van Damme vēlreiz apciemo Čečenijas prezidentu Kadirovu

© Scanpix

Cilvēktiesību aizstāvju pārmetumi nav bijis šķērslis, lai aktieris un austrumu cīņu meistars Žans Klods van Damme atkal paviesotos pie pretrunīgi vērtētā Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova.

Šoreiz viņi kopā noskatījušies teatralizētu priekšnesumu, kas balstīts uz čečenu folkloras motīviem, bet pēc tam ieturējuši vakariņas.

«Iepriekšējā reizē es šeit uzzināju daudz interesanta. Man radās vēlme vēlreiz apmeklēt republiku, iepazīties ar Čečenijas ievērojamākajām vietām. Es nolēmu pavakariņot kopā ar Ramzanu Kadirovu,» Ž. K. van Dammes sacīto citē RIA Novosti. Aktieris Čečenijas galvaspilsētā Groznijā ieradies ar privāto lidmašīnu. Dienas pirmo pusi viņš izmantojis, lai apskatītu lepno, simtiem miljonus dolāru izmaksājušo pilsētas centru jeb GroznyCity, pēc tam kopā ar R. Kadirovu devies noskatīties teatralizēto uzvedumu Garīgās vērtības, bet vakarā par godu augstajam viesim R. Kadirova rezidencē rīkotas vakariņas, kurās viesi cienāti ar čečenu tradicionālās virtuves gardumiem.

Jāatgādina, ka oktobra sākumā Ž. K. van Damme bija starp tām slavenībām, kas atsaucās R. Kadirova uzaicinājumam un ieradās uz pilsētas dienas svinībām. Krievijas mediji ironizē, ka «pavisam nejauši» šie svētki sakrituši ar paša R. Kadirova 35. dzimšanas dienu. TheWrap.com atgādina, ka pagājušā mēneša vizītes laikā Ž. K. van Damme, apsveicot Čečenijas līderi svētkos, no skatuves pat paziņojis: «Es jūs mīlu, Kadirova kungs.»

Pēc tam, kad cilvēktiesību aizstāvji pauda sašutumu par zvaigžņu viesošanos pie R. Kadirova, kuru vaino regulāros cilvēktiesību pārkāpumos, daļa augsto viesu savu rīcību publiski nožēloja. Piemēram, aktrise Hilarija Svonka ne tikai paziņoja par saņemtā honorāra nodošanu labdarībai, bet arī atlaida savu menedžeri un aģentus, kuri viņu nebija laikus informējuši par R. Kadirova reputāciju. Par honorāra nodošanu organizācijai Reportieri bez robežām pavēstīja arī Vācijas televīzijas kanāla MDR baleta trupa, kas uzstājās svinībās. Savukārt Ž. K. van Damme un viņa pārstāvji no jebkādiem komentāriem atteicās, un šīs nedēļas vizīte Groznijā liecina, ka kontaktēšanos ar R. Kadirovu viņš neuzskata par nosodāmu.

Izklaide

NRA kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 5. jūlijā, no plkst. 12.00 sekot līdzi tiešraidei no 10. sarunu festivāla LAMPA skatuvēm DOTS, APGAISMO, UZZIBSNĪ, kā arī no Swedbank Ilgtspējas, Reģionu un Ziemeļsalas skatuvēm.

Svarīgākais