Metallica fani pēc koncerta atcelšanas izdemolē skatuvi

© Scanpix

Simtiem saniknotu rokgrupas Metallica fanu izdemolējuši skatuvi Indijas galvaspilsētas Deli piepilsētā pēc tam, kad uzzinājuši, ka viņu elku koncerts ir atcelts tehnisku iemeslu dēļ.

Kaut gan Indijas policija jau apcietinājusi četras koncerta rīkotājfirmas amatpersonas, kas tiek apsūdzētas krāpšanā, svētdien Bangaloras pilsētā notikusī Metallica uzstāšanās noritējusi bez starpgadījumiem.

Press Trust Of India vēsta, ka piektdien lēmums par koncerta atcelšanu pieņemts pāris stundas pirms tam, kad grupa jau bijusi gatava kāpt uz skatuves. Koncerta organizētāji – kompānija DNA Entertainment Network – paziņojuši, ka skatuves strādnieki nepareizi samontējuši pirmo drošības barjeru, to pārtaisīt vairs neesot laika un koncerts jāatceļ skatītāju drošības dēļ. Šo versiju apstiprinājis arī Metallica bundzinieks Larss Ulrihs, kurš sarunā ar The Times Of India norādījis, ka «Metallica vienmēr un visur par svarīgāko uzskata savu pielūdzēju drošību koncertos».

Vairāk nekā 25 000 grupas cienītājiem, kuri bija ieradušies uz koncertu Gurgaonā, šāds lēmums gan nav paticis. Pēc pāris simtu saniknotāko fanu iniciatīvas sācies grautiņš, kura laikā ne tikai plēstas Metallica afišas un apgāzti tirdzniecības kioski, bet arī izdemolēta uz skatuves esošā tehnika un sadauzīti lielie ekrāni. Jauniešu plosīšanās ilgusi vairāk nekā stundu, turklāt Indijas mediji uzsver, ka policija uzskatījusi par labāku neiejaukties notikušajā un ļaut faniem nolaist tvaiku.

Kaut gan pastāvējusi iespēja, ka koncertu izdosies sarīkot sestdien, tas nav izdarīts. Organizētāji skaidrojuši, ka, pirmkārt, birokrātisku iemeslu dēļ viņiem nav izdevies operatīvi saņemt jaunu atļauju tā rīkošanai, bet otrkārt – pēc fanu sarīkotā grautiņa radušās problēmas arī ar uzstāšanās tehnisko nodrošinājumu – rezerves aparatūra jau bija nosūtīta uz Bangaloru. Kaut gan koncerta rīkotāji bija solījuši faniem nekavējoties atmaksāt naudu par biļetēm, viņu vilcināšanās novedusi pie tā, ka policija aizturējusi četrus DNA Entertainment Network augsta līmeņa darbiniekus. The Times Of India norāda, ka viņiem izvirzītas apsūdzības krāpšanā, bet neoficiāli tiek pārmesta arī Indijas starptautiskā prestiža graušana. Metallica pirmo uzstāšanos šajā valstī vietējās amatpersonas bija iecerējušas kā lielus svētkus, kas laika ziņā bija pieskaņoti pirmajai Indijas Grand Prix izcīņai Pirmajā formulā.

Svarīgākais