Vainhausas nāvē narkotikas nav vainīgas

© Scanpix

23. jūlijā pēkšņi mirušās dziedātājas Eimijas Vainhausas ģimene pēc toksikoloģisko analīžu rezultātu saņemšanas paziņojusi, ka nāves brīdī dziedātājas organismā narkotikas nav bijušas.

Analīzes gan liecinot par to, ka E. Vainhausa lietojusi alkoholu, taču nav skaidrs, vai tas bijis viņas nāves galvenais iemesls – zināms, ka dziedātājas veselība jau vairākus gadus bijusi samērā slikta.

Plānots, ka 26. oktobrī Londonā notiks sēde, kurā tiks izskatīti E. Vainhausas nāves apstākļi – Reuters atgādina, ka Lielbritānijā tā ir ierasta prakse vardarbīgas vai pēkšņas un neizskaidrojamas nāves gadījumos. Tomēr jau tagad zināms, ka nedz liktenīgajā vakarā, nedz vismaz nedēļu pirms tam E. Vainhausa nav lietojusi «aizliegtas vielas» jeb narkotikas, atsaucoties uz analīžu rezultātiem, paziņojis ģimenes pārstāvis Kriss Gudmens.

E. Vainhausas tēvs Mičs jau iepriekš bija uzsvēris, ka viņa meita jau vairāku gadu garumā bija atteikusies no narkotikām, tomēr nekādi nespēja atradināties no alkohola lietošanas. Neilgi pirms nāves sarunā ar tēvu dziedātāja esot sacījusi, ka viņai jau apnicis dzert, taču spēcīgais paģiru sindroms licis atkal un atkal atgriezties pie grādīgajiem dzērieniem. M. Vainhauss arī atgādinājis, ka meita 27 gadu laikā pamatīgi sabeigusi savu veselību – viņai bijušas problēmas ar kuņģa darbību, neizskaidrojami reiboņi, kuru dēļ E. Vainhausa vairākkārt zaudējusi samaņu, nokritusi un savainojusies, ārsti esot brīdinājuši arī par plaušu emfizēmas attīstību.

E. Vainhausas tuvinieki izmantojuši gadījumu, lai pateiktos mūzikas televīzijas kanāla MTV vadībai – uz svētdien Losandželosā paredzēto MTV Video Music Awards ceremoniju uzaicināts leģendārais dziedātājs Tonijs Benets, kurš duetā ar E. Vainhausu martā ierakstīja dziesmu Body And Soul. Šī kompozīcija izrādījusies viņas pēdējais ieraksts, un ceremonijas laikā tiks demonstrēti kadri, kas uzņemti studijā. Pati dziesma singla formātā tiks izlaista septembrī, un visi ienākumi no tās nodoti labdarībai. M. Vainhauss bija paziņojis arī par plānu dibināt meitas vārdā nosauktu fondu, kas sniegtu palīdzību visiem bērniem, kam tā nepieciešama, taču pagaidām šis projekts iestrēdzis, jo atklājies, ka fondu ar šādu nosaukumu kāds jau paspējis reģistrēt.

Svarīgākais