Laiems Gelehers sūdzēs tiesā brāli

Attiecības starp bijušajiem kolēģiem grupā Oasis – brāļiem Laiemu un Noelu Geleheriem – sasniegušas jaunu kritisko punktu. Pagājušonedēļ Laiems apstiprinājis, ka nolēmis brāli iesūdzēt tiesā par apmelošanu, jo Noels kādā intervijā stāstījis, ka savulaik Oasis bijusi spiesta atcelt uzstāšanos, jo Laiemam bijušas smagas paģiras.

Slavas zenītā Oasis nonāca līdz ar pirmo albumu izlaišanu deviņdesmito gadu vidū. Vienlaikus dzeltenā prese regulāri aprakstīja abu brāļu – ģitārista Noela un vokālista Laiema – strīdus, kas reizēm pat esot beigušies ar dūru vicināšanu. Visas Oasis pastāvēšanas laikā brāļi ne reizi vien publiski mazgāja netīro veļu ar mediju starpniecību, taču lietas nonākšana līdz tiesai tomēr ir kaut kas nebijis, uzsver BBC.

«Jā, savulaik Noels par mani sarunājis visādas sliktas lietas, bet es tādas pašas sliktas lietas esmu sarunājis par viņu. Taču viņa jaunie izteikumi ir kas vairāk par rokenrola vidē pieņemto ķircināšanos – tiek apšaubīts mans profesionālisms,» lēmumu iesniegt prasību Londonas tiesā skaidrojis 38 gadus vecais L. Gelehers. Sarunā ar Reuters viņš uzsvēris, ka 2009. gadā Oasis savu koncertu V Festival ietvaros bijusi spiesta atcelt nevis viņa paģiru dēļ, bet gan tāpēc, ka viņš saslimis ar laringītu. «Noels to ļoti labi zināja jau uzstāšanās dienas rītā, jo pie manis viesnīcā bija ārsts, kurš noteica diagnozi,» stāstījis jaunākais brālis. Tāpat viņš uzsvēris, ka 44 gadus vecais Noels samelojies, stāstot, ka Laiems vēlējies, lai Oasis koncertu bukletos bez maksas tiktu iekļauta jaunākā brāļa apģērbu zīmola Pretty Green reklāma. «Par to vispār nekādas runas nav bijis, nesaprotu, no kurienes viņš to rāvis,» šķendējies L. Gelehers.

Viņš stāstījis, ka sākumā mēģinājis domstarpības atrisināt mierīgā ceļā un panākt, lai Noels publiski atsauc savus apvainojumus. «Diemžēl tas nedeva rezultātus, un vienīgais, kas man atlika, bija ķerties pie juridiskiem līdzekļiem. Par naudu vai ko tamlīdzīgu šajā gadījuma nav ne runas – viss, ko es vēlos, ir atvainošanās,» uzsvēris L. Gelehers. Jāpiebilst, ka dažos britu medijos gan izteiktas aizdomas, ka skandāls ir tikai veikls reklāmas gājiens, lai mūzikas faniem atgādinātu par L. Gelehera jauno grupu Beady Eye un N. Gelehera solo projektu, kuram klajā nācis pirmais albums.

Svarīgākais