Liepājas pludmalē aizdegs uguns skulptūru

27.augusta vakarā Senās uguns nakts akcijas ietvaros Liepājas pludmalē Kūrmājas prospekta galā aizdegs Zigismunda Viļņa īpaši veidotu uguns skulptūru "Dabas skaņa".

Liepāja pirmo reizi iesaistīsies Starptautiskajā Senās uguns nakts akcijā. Tā gadu no gada kļūst arvien populārāka Baltijas jūras piekrastē un šogad īpaši tiks veltīta Baltijas jūras vides glābšanai un nākotnei.

Plkst. 21 Kūrmājas prospekta galā tiks aizdedzināts Gaismas ceļš, pa kuru jebkurš interesents varēs doties, lai jūras krastā plkst. 21.30 piedalītos Baltijas jūras valstu Senās uguns nakts akcijā.

Ugunskuri ap Baltijas jūras piekrasti iezīmēs to dalībnieku apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm. Tādēļ Liepājas muzejs sadarbībā ar Liepājas kultūras pārvaldi 27.augustā plkst. 21.30 aicina liepājniekus un pilsētas viesus pievienoties akcijai jūras malā.

Akcijā piedalīsies Liepājas dzejnieces Jana Egle, Ineta Stadgale, Sandra Vensko, par muzikālo noformējumu rūpēsies Zdislavs Romanovskis, Maija Kalniņa, Zane Zālīte un folkloras kopas "Saknes" un "Vēlava", akciju vadīs Rolands Beķeris.

Svarīgākais