Rīgas svētkos uzsvars uz Bi-2 un Diānu Arbeņinu

© Publicitātes foto

Šodien, 19. augustā, Arēnā Rīga notiekošajā koncertā grupa Bi-2 izpildīs savas jaunākās kompozīcijas, tostarp jauno singlu Optimist. Jauno albumu ar nosaukumu Spirit paredzēts izdot 10. novembrī, tādēļ grupa šobrīd ir aizņemta ar pēdējiem albuma sagatavošanas darbiem un vasarā koncertēs vien dažas reizes.

Rīdzinieki un pilsētas viesi būs vieni no pirmajiem, kas varēs noklausīties visus karstākos jaunumus no gaidāmā albuma dzīvajā izpildījumā. Vienlaikus grupas līderi Ļova un Šura sola neaizmirst arī savu zelta fondu un deviņdesmit minūšu garās uzstāšanās laikā izpildīs visas grupas labākās dziesmas, sākot ar Polkovņiku ņikto ņe pišet un Serebro, līdz pat Bowie un Šambala.

Koncertā uzstāsies arī Diāna Arbeņina ar 1993. gadā dibināto grupu Nočnije Snaiperi, kurai tieši 19. augustā arī pašai ir dzimšanas diena, un grupa sveiks Rīgu 810. jubilejā, tajā pašā laikā sagaidot savu pilngadību – 18 gadus. Snaiperi izpildīs populārākās dziesmas, kā arī ļaus ielūkoties savā jaunākajā veikumā. «Mums ir divtik liels prieks uzstāties Rīgā šīs brīnišķīgās un skaistās pilsētas dzimšanas dienā. Kārtējo reizi pārliecinos un ceru, ka plaisa starp mūsu tautām ir mākslīgi radīta un mūzikai nav ne ģeogrāfisku, ne valodas barjeru. Ar lielu nepacietību gaidu šo koncertu!» – tā Diāna Arbeņina. Viņa 2005. gadā piedalījās Bi-2 projektā Ņečotnij voin, kopā ar Ļovu izpildot dziesmu Medļennaja zvezda. Sadarbība turpinājās ierakstot kompozīciju Iz-za meņa, kā arī 2007. gadā strādājot pie šī projekta turpinājuma.

Svarīgākais