Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Vasaras festivālos cilvēki visbiežāk pazaudē atslēgas un makus

Skats, kas paveras nākošajā rītā pēc festivāla beigām, ir iespaidīgs - tukšās alus glāzes pilnībā noklāj laukumus pie lielākajām skatuvēm, miskastes līdzinās Pizas torņiem, bet šur tur mētājas arī kaut kas vērtīgāks par alus glāzēm (šoreiz nedomājot festivāla dalībniekus, kas rītu nolēmuši sagaidīt tuvāk zemei tupat pie bāriem, kāpās vai pludmalē).

Mājaslapās un Twitter kontos arī vairākas nedēļas pēc festivāliem turpinās aktīva pazaudēto un atrast mantu sarakstu publicēšana. Populārākās mantas, kas tiek atrastas ir atslēgas un maki ar dokumentiem, tomēr ir arī ļaudis, kuri pazaudē mašīnas atslēgas.

Positivus festivāla mājaslapā atrodams lost&found saraksts, kurā publicēts tās atrastās mantas, kuras veiksmīgi nonākušas līdz organizatoriem. Tās ir jau pieminētās atslēgas, maki ar dokumentiem un automašīnas atslēgas, kā arī divi telefoni, četras bankas kartes, viena vīriešu jaka, divi lakatiņi un tikpat saulesbrilles.

Krišjānis, kurš Positivus festivālā darbojās kā brīvprātīgais, pastāstīja, ka teritorijas uzkopšanas laikā bez tūkstošiem tukšo plastmasas alus glāžu var atrast arī naudu. Viņš atklāja, ka visvairāk varot atrast kāpu zonā pie šūpuļtīkliem: „Tur cilvēki gulšņā un nemaz nepamana, ka izbirst nauda. Viena meitene, arī brīvprātīgā, atrada 12 latus”. Tāpat gadoties arī pa kādam apģērba gabalam, pa vienai kurpei un Krišjānis apstiprina, ka visvairāk cilvēki pazaudē atslēgas.

Arī pēc festivāla Summer Sound daži laimīgie var atgūt savas pazaudētās mantas. Pieteikties var diviem makiem, vienai somiņai un pieciem atslēgu saišķiem.