Prezidents sveic "Jaunā viļņa" organizētājus un dalībniekus

© Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

"Jau desmito gadu Jūrmalas vasara nav iedomājama bez jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" radošās gaisotnes," apsveikumā raksta Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Lai arī sākotnēji izskanēja informācija, ka viņa apsveikumu organizatori saņems uz atklāšanas koncertu - otrdienu, 26. jūliju, tas parakstīts tikai vakar, 30. jūlijā un šodien to publisko pasākuma rīkotāji.

Prezidents norāda, ka "Jaunais vilnis" ir spilgts piemērs tam, kā mūzika un māksla veicina starpvalstu attiecību tuvināšanos. "To man apliecināja arī konkursa organizētāji, kas viesojās Rīgas pilī un izteica atzinību Latvijas pusei par viesmīlību un draudzību, ko šajās dienās bauda Jūrmalā".

"Es ticu, ka cilvēciskās attiecības un cilvēku kontakti vienmēr stāvēs pāri mītiem un pieņēmumiem par valstīm un tautām. To apliecina arī krāšņais vasaras mūzikas pasākums. "Jaunais vilnis" ir svētki ne tikai tā dalībniekiem, bet arī ikvienam, kas uz šo mūzikas forumu raugās ar pozitīvām emocijām," raksta A. Bērziņš.

Portāls nra.lv jau ziņoja, ka ceturtdien uz pieņemšanu Rīgas pilī bija aicināti pasākuma rīkotāji un mākslinieki, savukārt rīt prezidents dosies uz Jūrmalu, lai klātienē iepazītos ar Dzintaru koncertzāles infrastruktūru.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais