Balvos notiks Starptautiskais klasiskās dramaturģijas festivāls "Ķiršu dārzs"

No 7. līdz 10. jūlijam Balvos norisināsies trešais starptautiskais klasiskās dramaturģijas amatierteātru festivāls „Ķiršu dārzs 2011”.

Šogad pasākumā piedalīsies teātri no Aizkraukles, Cesvaines, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Jelgavas, Lubānas, Ogres, Rēzeknes, Rīgas, Rundāles, Smiltenes, Valkas un Lietuvas. Festivāla laikā paredzētas pavisam 18 kolektīvu izrādes, kuras notiks visu četru dienu garumā un kas tiks rādītas uz abām Balvu kultūras un atpūtas centra skatuvēm, Balvu novada muzeja pagrabā, Balvu muižā un pilsētas laukumos.

Būs iespēja satikties ar teātru režisoriem un aktieriem, varēs apskatīt „Galerijas Laipa” mākslas izstādi Balvu kultūras un atpūtas centrā, izstādi par Balvu teātri Balvu novada muzejā, izdejoties zaļumballē pilsētas parkā, kā arī apmeklēt festivāla atklāšanas un noslēguma pasākumus.

Festivāla organizatori, kā katru gadu, ar prieku gaidīs ikvienu pilsētas viesi un festivāla izrāžu skatītāju. Ikviens amatierteātris būs priecīgs par viņu teātra izrādes apmeklētāju - viskompetentāko žūriju.

Balvu teātra simtgades pasākumos kā dāvana pilsētai pie Balvu Kultūras un atpūtas centra tika iestādīts ķiršu dārzs. Tā radās nosaukums pirmajam starptautiskajam teātru festivālam, kas 2007. gadā notika Balvos.

Par pilsētas tradīciju kļuvušais festivāls būs lieliska iespēja ne vien atpūsties, bet arī paplašināt savu redzesloku un pārliecināties par teātra izpausmes veidu daudzveidību. Kā ierasts, festivāla programmu pamatā veido gan latviešu, gan cittautu dramaturģijas klasika, bet ir arī daži izņēmumi, kas pārstāv neparastākas teātra formas.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais