Mālpilī skanēs esperanto

No 9. līdz 16. jūlijam Mālpilī notiks starptautisks pasākums - 47. Baltijas Esperanto dienas (BET-47), kuru organizē Latvijas Esperanto asociācija.

Tajā piedalīsies vairāk nekā 60 esperanto valodas pratēji no 10 pasaules valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Krievijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Somijas un Vācijas.

Pasākuma svinīgā atklāšana notiks 10. jūlijā pulksten 12 Mālpils Profesionālajā vidusskolā.

BET-47 laikā būs iespēja iegūt informāciju par esperanto un bez maksas apgūt šīs starptautiskās valodas pamatus. Kursi notiks Mālpils Profesionālajā vidusskolā, Pils ielā 14, pirmdien - 11. jūlijā, otrdien - 12. jūlijā un ceturtdien - 14. jūlijā no pulksten 10 līdz 12.

14. jūlijā pulksten 21 uz Mālpils muižas dīķa saliņas Austra Pumpure un Austrasbērni sniegs koncertu, uz kuru laipni aicināti visi interesenti.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais