Pētījums: 66 procenti iedzīvotāju uzskata, ka taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu ceļotājus

Vairākums jeb 66 procenti Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu tūristus, bet tikai deviņi procenti atzina, ka ir paši apkrāpti ārzemju ceļojumu laikā, secināts Baltijā vadošā pasažieru pārvadājumu uzņēmumu Lux Express veiktajā pētījumā par ceļošanas paradumiem.

Gandrīz katrs trešais jeb 28 procenti respondentu norādīja, ka nepieciešams ieviest stingrāku regulējumu taksometru kompānijām, vēl 24 procenti uzskata, ka būtu jāveic vairāk kontrolējošas pārbaudes. Gandrīz 15 procenti rosina valstī definēt uzticamos taksometru pakalpojumu sniedzējus, tādejādi mazinot krāpšanas riskus. Tikai divi procenti aptaujāto norādīja, ka ārvalstu ceļotāji Latvijā netiek krāpti, katrs trešais jeb 31 procents atzina, ka grūti novērtēt esošo situāciju.

"Lai palielinātu tūrisma plūsmu Baltijas valstīs, ceļotājiem ir jābūt drošiem par tūrisma industrijas sniegto pakalpojumu kvalitāti un atbilstību samaksai. Tikai visām iesaistītajām pusēm strādājot kopā, ir iespēja radīt tūristiem draudzīgu vidi Latvijā. Krāpšana un apkalpošanas ētika ir būtisks jautājums, kas būtu jārisina, domājot par kopējā tūrisma tirgus attīstību," skaidro Lux Express pārstāve Regīna Reķe.

Pasažieru pārvadājuma uzņēmuma Lux Express veiktais pētījums parāda, ka 45 procenti tūristu no Latvijas savos ārvalstu braucienos neizmanto taksometru pakalpojumus. Katrs trešais jeb 30 procenti atzina, ka ārvalstu taksometru vadītāji ir bijuši godīgi, sniedzot savus pakalpojumus. Tikai deviņi procenti Latvijas ceļotāju pauda pārliecību, ka taksometru šoferi ir viņus apkrāpuši, norādot, ka taksometra vadītājs ir izvēlējies garāku maršrutu vai paprasījis vairāk naudas, nekā būtu bijis nepieciešams. Savukārt 15 procenti norādīja, ka grūti novērtēt situāciju.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.