TV3 ēterā startē “Šefpavāru līga” – pirmā profesionālo šefpavāru sacensība Latvijā

© Publicitātes foto

Sestdien, 11. oktobrī pulksten 18.50, kanālā TV3 pirmizrādi piedzīvos jauns un līdz šim Latvijā nebijis kulinārais šovs “Šefpavāru līga”. Desmit nedēļu garumā skatītājiem būs iespēja sekot līdzi profesionālu pavāru cīņai par titulu “jaunās paaudzes šefpavārs”, vērojot, kā virtuvē tiek pārbaudīta gan meistarība un tehniskās zināšanas, gan radošums un spēja darboties stresa apstākļos.

Dalībniekiem būs jāiztur vairāki pārbaudījumi - sākot ar sava firmas ēdiena prezentāciju un prasmju dueļiem, turpinot ar radošiem izaicinājumiem un kulminējot ar lielo finālu - intensīvu restorāna simulāciju, kur svarīga būs ne tikai ēdiena garša, bet arī prezentācija, koncepts un komandas vadība. Dalībnieku sniegumu vērtēs trīs gastronomijas eksperti - šefpavāri Māris Jansons un Kristaps Sīlis, un gastronome, dzīvesstila eksperte Madara Biedriņa. Katru nedēļu viens no dalībniekiem pametīs šovu, līdz finālā paliks vien paši spēcīgākie.

Par uzvaru šovā sacentīsies divpadsmit spilgti Latvijas pavāri. To vidū ir pavārs Kaspars Ozoliņš no restorāna “Andalūzijas suns”, kurš apvieno ikdienas darbu virtuvē ar radošiem projektiem foto un video jomā, un Matīss Aleksandrovs - šefpavārs un restorānu konsultants ar starptautisku pieredzi, kurš sapņo par savu kulināro TV raidījumu. Sacensībām pievienojas arī Mārtiņš Magrecs, vīna nozares profesionālis ar 18 gadu pieredzi HoReCa industrijā, un Andrejs Šuļgintovskis no “Chef’s Corner”, kurš iedvesmu gūst Latgales tradīcijās un sapņo par savu ēdināšanas busiņu.

Dalībnieku vidū būs arī Reinis Čerņajevs, šefpavārs restorānā “Whitehouse” ar pieredzi Michelin restorānos un savu biznesu, kā arī Dans Ivanovs, Liepājas restorāna “Roze” galvenais pavārs, kurš strādājis pasaules prestižākajās virtuvēs un piedalījies starptautiskos konkursos. Par savu vietu virtuvē cīnīsies arī Kristaps Reimanis, restorāna “Grill and Cheese” īpašnieks, kurš lielu uzmanību velta ilgtspējai, un Mārtiņš Horns - pavārs ar starptautisku pieredzi Vidusjūras virtuvē, kurš šobrīd meklē jaunu motivāciju kulinārijas pasaulē.

Īpašu garšu šovā ienesīs Gundega Ruciņa, viesu nama “Tēva mājas Garoza” šefpavāre, kura pavārmākslā ienāca tikai pirms četriem gadiem, iedvesmojoties no Mārtiņa Rītiņa. Tāpat sacensībās startēs arī Oskars Cimdars, šefpavārs un banketu servisa uzņēmuma vadītājs, kurš karjeru sācis pie Kaspara Jansona. Šovā redzēsim arī Nauri Nummuru, restorāna “Hercogs” šefpavāru, kurš strādājis arī miljardieru jahtās un apkalpojis lielus banketus. Savukārt Aleksejs Kovaļčuks no restorāna “Kolonāde. Mūsu stāsti...” ēst gatavošanas aizrautību atklāja jau bērnībā un sapņo iedvesmot plašāku auditoriju, radot īpašus brīžus ar ēdiena palīdzību.

“Šefpavāru līga” būs vieta, kur satiekas profesionalitāte, spriedze un kaislība pret ēdienu. Katru sestdienu skatītājiem būs iespēja ielūkoties restorānu cienīgā virtuvē un sekot līdzi tam, kā top ēdieni, kas pārsteidz ar garšu, stāstu un vizuālo izpildījumu. Skaties raidījumu no 11. oktobra sestdienās pulksten 18.50 kanālā TV3.