Pirmās stundas laikā līgošana Rīgā krastmalā pulcējusi vairāk nekā 10 000 apmeklētāju

© publicitātes foto

Pasākums "Līgosim krastmalā!", kas notiek Rīgā, 11. novembra krastmalā pirmās stundas laikā pulcējis jau vairāk nekā 10 000 apmeklētāju, portālu nra.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta kultūras pasākumu projektu koordinatore Elīna Dambekalne.

Rīdzinieki un pilsētas viesi pulcējas pie 3 skatuvēm un daudzajām tirdzniecības vietām. Krastmalā sanākuši arī tūristi, kuriem pieejama informācija par Jāņu tradīcijām angļu valodā. Plānots, ka aptuveni pulksten 22.20 tiks iedegti piecus metrus augstie ugunskuri.

Pasākuma atklāšanā uzrunu teica Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš novēlēja jautru līgošanu. Uz lielās skatuves - nakts sētā - sācies ziņģu koncerts "Jāņu nakti negulēju", kurā piedalās Intars Busulis, Ingus Ulmanis, Andris Ērglis, Zane Dombrovska, Amber un Lady’s sweet. Vakara sētā plaši apmeklēts ir Andra Daņiļenko koncerts - skatītāji dzied līdzi populārām un iemīļotām dziesmām, daudzi arī dejo. Rīta sētā jauniešiem deju ritmus spēlē DJ Mart Inc, bet drīzumā gaidāma grupas „Musiqq” uzstāšanās.

Pasākumā krastmalā uzstāsies arī aktieru ansamblis „Mūžīgais unisons”, grupa „Krauja Storm Band” un „Apvedceļš”, Valdis Zilveris, Juris Hiršs, aktieru duets „Aktieru balle” (Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello), Santa Zapacka un Harijs Ozols, DJ Ella vs. Discoteq un DJ Roberts Lejasmeijers.

Rūpējoties par pasākuma drošu norisi, pie ieejām pasākuma norises vietā apsardze veic pārbaudes, pasākuma teritorijā stikla taru un bīstamus priekšmetus ienest ir liegts. Krastmalā katrs var nobaudīt savu iecienītāko alu, jo tirgotāji piedāvā Lāčplēša, Užavas, Cēsu, Aldara, Piebalgas, Lido, Tērvetes, Bauskas, Valmiermuižas un Brenguļu alus. Krastmalā arī var iegādāties jāņu zāles.

Lai uz Rīgā rīkotajiem Līgo pasākumiem varētu nokļūt ikviens, 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursē bez maksas.

Svarīgākais