Par Sjūzenas Boilas dzīvi stāstīs mūzikls

© Scanpix

Nākamā gada pavasarī Ņūkāslas Karaliskajā teātrī pirmizrādi piedzīvos mūzikls, kas stāstīs par 50 gadus vecās Sjūzenas Boilas dzīvi – šī sieviete, pateicoties dalībai televīzijas šovā, kļuva par pasaules līmeņa zvaigzni un atzītu dziedātāju.

Kaut gan S. Boilas biogrāfija sīki un smalki iztirzāta avīzēs, žurnālos un grāmatās, viņa pati atzinusi, ka mūziklā būšot daži pārsteigumi.

«Viņa ir ļoti iedvesmojoša sieviete, un to, kas ar viņu notika, patiešām ir vērts pastāstīt. Tik bieži jau negadās, ka cilvēks pat ar zināmu talantu spēj tik ļoti pārsteigt pasauli, ka pilnībā izmaina savu dzīvi. Notikušajam ar viņu piemīt visas labās pasaku īpašības, turklāt pievienotā vērtība ir tā, ka tas viss ir absolūta patiesība,» sarunā ar AFP sacījis topošā mūzikla I Dreamed A Dream producents Maiks Herisons. AFP piebilst, ka S. Boila ir personīgi apstiprinājusi scenāriju, izdarot tajā dažus sīkus labojumus, un bijusi sajūsmināta, ka galvenās lomas tēlošana tiks uzticēta Elēnai Smitai – vienai no viņas iemīļotākajām aktrisēm.

«Nekad nebiju iedomājusies, ka mans dzīvesstāsts tiks uzvests uz skatuves, taču pēdējo divu gadu laikā ar mani patiešām daudz kas noticis, un šis projekts izskatās ļoti perspektīvs,» intervijā Reuters sacījusi S. Boila.

2009. gadā skotu mājsaimniece ar nevīžīgo paskatu piedalījās britu talantu šovā Britain’s Got Talent un, neraugoties uz sākotnēji nicīgo žūrijas attieksmi (vai arī pateicoties tai), izpelnījās plašu publikas atzinību. Viņas izpildītā dziesma I Dreamed A Dream videofailu vietnē YouTube vien skatīta vairāk nekā 300 miljonus reižu, un, neraugoties uz to, ka S. Boila šovā ieguva otro vietu, tieši viņa izrādījās tā galvenā uzvarētāja. Pēc producenta Saimona Kovela iniciatīvas īsā laikā nāca klajā veseli divi dziedātājas albumi – I Dreamed

A Dream (2009) un The Gift (2010). Abos gadījumos tie vienlaikus atradās gan britu, gan amerikāņu poptabulu pirmajās rindiņās – kaut kas tāds nebija pieredzēts kopš The Beatles laikiem.

Laikraksts Daily Telegraph vēsta, ka biļešu pārdošana uz mūziklu sāksies jau nākammēnes. Ņūkāslas iedzīvotājiem gan nebūs lemts to baudīt ilgi, jo jau saskaņots pusgadu ilgu viesizrāžu saraksts – pagaidām zināms, ka mūzikls tiks izrādīts arī citās Lielbritānijas pilsētās, ASV un Austrālijā.

Svarīgākais