Rīgā līgos arī Dzegužkalnā

Rīgas pašvaldība šogad rīko divus lielus Līgo pasākumus – „Līgosim krastmalā!”, kas notiks 11. novembra krastmalā, un „Piedzīvosim Jāņus Dzegužkalnā!”, kas notiks Pārdaugavā, Dzegužkalnā.

Dzegužkalnā 23. jūnija vakarā būs sadziedāšanās, rotaļas un danči, kā arī varēs piedalīties Jāņu un ziedu vainagu darbnīcā, rituālos un zīlēšanā, baudīt alu, Jāņu sieru un citus lauku labumus, papardes un mēnesnīcu un visu pārējo, kas pienākas īstā Jāņa naktī.

Dzegužkalnā līgotājus laipni sagaidīs Jāņa māte un Jāņa tēvs - Iveta un Vidvuds Medeņi, par īstu līksmību un jautrību svētku vakarā gādās Ināra Kalnārāja un atraktīvā Liepājas aktrišu folkloras kopa „Atštaukas”. Kad kopīgi būs iedegts lielais Jāņu ugunskurs, dzirdētas un nedzirdētas līgotnes visiem dziedās un mācīs Ilga Reizniece un grupa „Iļģi”, kas Dzegužkalnā ieskandinās savu 30. jubilejas gadu.

Senos latviešu danču soļus visiem ierādīs Valdis Putniņš un „Rīgas danču kluba” jaunieši. Lecot kopā ar viņiem, gan jauns, gan vecs varēs nebēdnīgi aizmirsties jautrā dancī.

Pusnaktī uz skatuves tiks aicināti un sumināti visi Jāņi. Savukārt Jāņu zaļumballi līdz pat saules lēktam spēlēs aizrautīgie „Lauku muzikanti”. Ieeja bez maksas.

23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas.