Jūrmalā ielīgo vasaras saulgriežus

© Anita Vaivode, F64 Photo Agency

Jau šīs nedēļas nogalē Jūrmalā sākas vasaras saulgriežu ielīgošana. Publiski pasākumi Līgo svētku noskaņās dažādās vietās Jūrmalā norisināsies līdz 23. jūnijam, un tos rīko gan pašvaldība, gan kūrorta iestādes.

Sestdien, 18. jūnijā, plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Pliekšāna ielā 5/7 Majoros) aicina uz sadziedāšanos kopā ar mūzikas kopu „Pūce”, dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu. „Šis sarīkojums ir turpinājums 2010. gada 26. jūnijā iedibinātai tradīcijai, kad meklējām Raiņa līdzinieku,” skaidro Raiņa un Aspazijas vasarnīcas izglītojošā darba vadītāja Aija Magone. „Un tas joprojām vēl nav atrasts! Ja kāds saskata sevī šo ārējo līdzību, mēs, visi Lielā Jāņa bērni, būsim priecīgi to apliecināt.”

Jūrmalas Kultūras centrs aicina uz Horna dārzu Majoros (pie Jūrmalas Kultūras centra), kur 22. jūnijā plkst. 18.30 līgotāji varēs sadziedāties un sadancoties kopā ar Jūrmalas tautas deju kolektīviem „Tapa” un „Ābelīte” un folkloras kopām „Skantce” un „Mare”. Pēc tam visi līgotāji dosies svētku gājienā pa Jomas ielu līdz Dzintaru koncertzālei (Turaidas ielā 1), kur plkst. 20.00 notiks saulgriežu ielīgošanas koncerts. Koncertā Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Sutugova, koklētāji no Latvijas novadiem, „Mirage Jazz Orchestra”, apvienotais Jūrmalas koris, Jūrmalas tautisko deju kolektīvi „Zālīte” un „Vēlreiz” un Tautas deju ansamblis „Gatve”’. Svinību noslēgums saules rietā notiks pie ugunskuriem Dzintaru pludmalē plkst. 22.00.

Mellužu estrādē 23. jūnijā plkst. 22.00 notiks Jāņu nakts balle kopā ar grupām „Credo” un „Tu La` Mōrs”.

Līgo svētku pasākumus rīko arī kūrorta iestādes. Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (Dubultu prosp. 71 Jaundubultos) 20. jūnijā plkst. 19.00 kopā ar tradīciju kopu „Skantce” Jāņu ielīgošanas pasākums „Jānīt`s savu kumeliņu jūriņā peldināja”, 21. jūnijā plkst. 19.00 tematiskais vakars „Vasaras saulgrieži tradīcijās un mūsdienās”, 22. jūnijā plkst. 19.30 balle „Jānīt`s nāk!”.

Kūrorta rehabilitācijas centrs „Jaunķemeri” (Kolkas ielā 20 Jaunķemeros) 23. jūnijā plkst. 20.00 aicina uz Līgo vakaru kopā ar folkloras ansambli „Milzkalnieki”, plkst. 24.00 – uz atpūtas vakaru ar dejām, dziesmām un spēlēm kopā ar Andri Grīnbergu.

Interesenti ir laipni aicināti ar jāņuzālēm doties uz Jūrmalu – uz sadziedāšanos un sadancošanos kopā ar folkloras kopām, uz nakts balli un saulrieta vērošanu pie ugunskura Dzintaru pludmalē. Visi pašvaldības rīkotie pasākumi ir bez maksas.

Svarīgākais