Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā strādā 155 Jāņi un divas Līgas

Latvijā saskaņā ar Pilsonības un migrācijas pārvaldes datiem ir 57 681 Jānis un 10 510 Līgas.

Savukārt, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) strādā 155 Jāņi un divas Līgas. Visvairāk Jāņu ir Rīgā - 47, savukārt Vidzemē - 33, Kurzemē - 25, Latgalē - 21, Zemgalē - 21. Par to, ka arī turpmāk VUGD varēs sumināt Jāņus, liecina, ka Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā mācās seši Jāņi. Abas Līgas strādā Zemgalē, portālam nra.lv pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

No 155 VUGD Jāņiem 21 ir dzimis jūnijā, turklāt Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu daļas vada komandiera vietnieks Jānis Andersons, Kurzemes reģiona brigādes Talsu daļas ugunsdzēsējs glābējs Jānis Bergmanis un Latgales reģiona brigādes Ludzas daļas Zilupes posteņa ugunsdzēsējs glābējs Jānis Avdejenkovs dzimšanas dienu svin 23.jūnijā, bet Zemgales reģiona brigādes Aizkraukles daļas Neretas posteņa ugunsdzēsējs glābējs autovadītājs Jānis Rakickis dzimis 24.jūnijā.

Visvairāk Jāņi ir ugunsdzēsēji glābēji autovadītāji - 60, kā arī 29 ugunsdzēsēji glābēji. Jāņi ir arī vada komandieri un to vietnieki, vecākie inspektori. Teritoriālo struktūrvienību vadītāji ir divi - VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš un šā reģiona Valmieras daļas komandieris ir Jānis Supe.

VUGD 47 Jāņi ir kaprāļi, 25 - virsseržanti, 14 - virsniekvietnieki, 11 - ierindnieki, 11 - seržanti, četri - majori, trīs - kapteiņi un divi - leitnanti.

Visilgāk VUGD dienesta pienākumus veic Jānis Bite no Rīgas reģiona pārvaldes 3.daļas, Jānis Macijevskis no Latgales reģiona brigādes Daugavpils 4.daļas - kopš 1983.gada.

VUGD sveic savus Jāņus un Līgas vārda dienā, vēlot spēku, enerģiju un darba sparu, veicot savu ikdienas darbu.

Visām Latvijas Līgām, Jāņiem, kā arī Jāņubērniem vēlam patiesi gaišus un jautrus Vasaras saulgriežu svētkus, un, lai tos neaptumšo nepatīkami, visbiežāk pašu neapdomības un pārgalvības radīti negadījumi.