No Rēzeknes luterāņu baznīcas zvanu torņa var apskatīt Rēzekni 37 metru augstumā

Vasaras tūrisma sezona jau ir sākusies un daudzi domā par to, uz kurieni var aizbraukt un ieraudzīt kaut ko jaunu un neparastu. Rēzeknes Svētās Trīsvienības Evaņģēliski luteriskā baznīca šajā sezonā rēzekniešiem un pilsētas viesiem piedāvā uzkāpt zvanu tornī, lai apskatītu pilsētu no 37 metru augstuma.

Ceļš uz zvanu torņa skatu laukumu kādam, iespējams, liksies ekstrēms, jo koka kāpnes ir diezgan stāvas. Toties pa ceļam uz skatu laukumu uz sienām var ieraudzīt ložu un granātu šķembu zīmes, bet, ja ieskatās, tad arī Otrā pasaules kara laika sarkanarmiešu iniciāļus.

Turklāt var redzēt divus baznīcas zvanus. Vienu zvanu Zilupes luterāņu baznīcai 1936. gadā uzdāvināja Liepājas drāšu fabrikas kolektīvs. Pēc kara zvanu ilgus gadus glabāja Zilupes pareizticīgo draudze un 2005. gadā nodeva to Rēzeknei. Otru zvanu luterāņu baznīcai uzdāvināja draudzes ārzemju draugi.

Turklāt Rēzeknes Svētās Trīsvienības luterāņu baznīcā var iepazīties ar pastāvīgo kultūrvēsturisko un izglītojošo ekspozīciju, kas sastāv no 108 laikā no 1932. līdz 1938. gadam uzņemtām fotogrāfijām. Tajās iemūžināta Rēzeknes pilsēta, ainavas, izmaiņas pilsētas panorāmā un dažādu profesiju pārstāvji, kas piedalījās luterāņu baznīcas būvniecībā no pamatu ielikšanas līdz tās iesvētīšanai.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais