Daugavpils 736. jubilejā svin bērnu dienu

Šajā nedēļas nogalē Daugavpils svin 736.dzimšanas dienu. Šī gada svētki ir veltīti pilsētas jaunatnei un bērniem. Svētku galvenie pasākumi notiek Daugavpils centrā.

Šodien pilsētas svētku rotaļā iesaistīsies bērni. Uz koncertu skatuvēm demonstrēs savas radošās izpausmes.

Visus mazos māksliniekus vienos Bērnu un jauniešu centra „Jaunība" svētku iedvesma, kurā iekļausies Daugavpils skolu labākie bērnu kolektīvi, bērnu radošās darbnīcas, foto un zīmējumu izstādes, mazie cirka mākslinieki un topošās zvaigznītes. Daugavpils teātris piedāvās atraktīvu projektu „Ferdinanda šovs", kas veltīts mūsu mazajiem draugiem - suņukiem.

Svētku laikā darbosies piepūšamās un cita veida izklaides atrakcijas bērniem, rotaļu laukumi un zīmējumu konkursi uz asfalta. Pie sevis gaidīs arī amatnieki un ražotāji svētku tirdziņā Skulptūrdārzā un Rīgas ielā. Svētku noslēgumā uz galvenās skatuves Vienības laukumā notiks bērnu un jauniešu estrādes mākslinieku koncerts „Hello, Daugavpils!".

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais