Meitene uz dzimšanas dienas balli nejauši uzaicina 1500 cilvēkus

© AFP

Pagājušās nedēļas nogalē vairāk nekā 1500 jauniešu, neraugoties uz iespaidīgo policijas klātbūtni, bija pulcējušies pie kādas privātmājas, lai nosvinētu tās iemītnieces – 16 gadus vecās Terēzes – dzimšanas dienu.

Meitene ar sociālā tīkla «Facebook» starpniecību bija nolēmusi uz svinībām uzaicināt pāris draugus, taču piemirsusi norādīt, ka tas ir privāts uzaicinājums, līdz ar to uz ballīti faktiski aicinot visus «Facebook» lietotājus.

Ziņas par plānoto ballīti ātri izplatījušās sociālā tīkla lietotāju vidū, un līdz piektdienai jau aptuveni 15 000 cilvēku bija apstiprinājuši, ka gatavojas apmeklēt pasākumu un sveikt Terēzi, raksta «Bild am Sonntag». Par ažiotāžu uzzinājuši meitenes vecāki, kuri uzdevuši Terēzei sociālajā tīklā publicēt paziņojumu par ballītes atcelšanu, kā arī informējuši policiju un nolīguši privātu apsardzes firmu, bažījoties, ka viesu pūlis varētu ielauzties mājā.

«Mēs bijām ielenkuši māju, pie tās dežurēja aptuveni 100 policistu un vairāk nekā desmit apsardzes firmas pārstāvju, bija arī četras jātnieku policijas patruļas, taču tas jauniešus no svinēšanas neatturēja,» stāstījis Hamburgas policijas preses sekretārs Mirko Štreibers. Daļa viesu uzvedušies samērā adekvāti – atnesuši tortes un dāvanas, dedzināja svecītes. Taču pūlī bijuši arī pamatīgi sadzērušies jaunieši – vairāki no viņiem pat iekaustījuši vienu no policistiem, kurš atļāvies aizrādīt, ka nav labi no policijas «Mercedes-Benz» automašīnas lauzt nost firmas emblēmu. Aizturēti 11 jaunieši, kuri bijuši smagā reibuma stāvoklī, policistiem nācies apdzēst divus nelielus ugunsgrēkus, kas radušies, aizdedzinot atkritumu kastes, bet mediķi snieguši palīdzību vairākiem desmitiem jauniešu, kuri sagriezuši kājas, staigājot pa stikla lauskām. «Māju, par laimi, izdevies nosargāt,» rezumē «Bild am Sonntag», piebilstot, ka pati svinību vaininiece savu 16. dzimšanas dienu klusi un mierīgi atzīmējusi kopā ar vecākiem un vecvecākiem, ciemojoties viņu lauku mājā.

Svarīgākais