160 gadus pēc nāves Edgaru Po apglabājuši otro reizi

© Scanpix

Simtiem amerikāņu rakstnieka Edgara Alana Po cienītāju pulcējās Baltimorā, lai otro reizi apglabātu savu elku – 160 gadus pēc viņa nāves, atsaucoties uz “BBC”, ziņo portāls “newsru.ru”.

Rakstnieks mira 1849.gadā un viņa nāves apstākļi joprojām nav noskaidroti. Četrdesmitgadīgā rakstnieka bērēs bija tikai daži tuvākie cilveki un tās ilga tikai trīs minūtes. Ziņa par viņa nāvi tolaik pasaulē nemaz nebija izplatījusies.

Par godu Po 200.dzimšanas dienai viņa darbu cienītāji nolēma sarīkot vērienīgu bēru ceremoniju. Bērinieki bija ģērbušies atbilstoši 19.gadsimta vidus tradīcijām un muzejā bija izlikts zārks ar Edgara Alana Po manekenu.

Rakstnieka ķermenis visus šos gadus mierīgi dus kapos.

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais