Interjera dizainere atklāj šī gada Halovīna trendus mājokļa dekorēšanai

© Depositphotos

Vai vēlaties pārvērst savu mājokli par mistisku raganu mītni, spoku māju vai pat izveidot spocīgu dārzu, oranžās ķirbju dekorācijas papildinot ar aktuāliem akcentiem? Šajā Halovīnā ir daudz oriģinālu veidu, kā iekārtot savas telpas, lai radītu biedējošu un stilīgu atmosfēru. Tirdzniecības centrs internetā 220.lv kopā ar interjera dizaina eksperti Annu Ilmeri apkopojuši radošas dekorāciju idejas, kas palīdzēs panākt iespaidīgu rezultātu, vienlaikus saglabājot interjerā estētiku.

Kā pārvērst savu terasi vai pagalmu par noslēpumainu un spocīgu dārzu?

Lai radītu autentisku Halovīna noskaņu pagalmā vai uz terases, būtiska loma ir apgaismojumam. Gaismas virtenes var izvietot gar koku zariem vai terases malās, savukārt laternas un svečturi piešķirs videi noslēpumainu, spocīgu gaisotni.

Ja plānojat nedaudz nobiedēt savus viesus, logu dekorēšanai ieteicams izmantot tumšus kartona siluetus - raganas, zombijus vai sikspārņus. Kad telpas izgaismotas no iekšpuses, ārpusē veidosies biedējošas ēnas, kas uzreiz pievērsīs uzmanību. Lai izveidotu spocīgu dārzu, ieteicams izvietot dažādus tematiskus elementus - skeletus, sikspārņus, zirnekļus, galvaskausus un pat spoku figūras. Šie objekti, pareizi novietoti, radīs patiesi spokainu un aizraujošu atmosfēru!

Lai piešķirtu vēl iespaidīgāku un noslēpumaināku gaisotni, var izmantot arī dūmu mašīnu. Miglas efekts izcels dekorācijas, piešķirs apgaismojumam šausminošu pieskaņu un noteikti radīs neaizmirstamu iespaidu. Izmantojot šīs dekorācijas, būs iespējams pārsteigt gan mājiniekus, gan viesus jau pie mājokļa ieejas.

Pārvērtiet dzīvojamās telpas par noslēpumainu raganu mītni!

Lai radītu tumšu un mistisku interjeru raganu tematikā, ieteicams izmantot dramatisku apgaismojumu un rūpīgi izvēlētas dekorācijas. Telpu var apgaismot ar svečturiem un smalkām lampiņām, savukārt papildu noslēpumainību var piešķirt, izmantojot grāmatas un burvestību detaļas.

Lai radītu noskaņu, ieteicams izvēlēties tumšākus toņus, kas atšķiras no ierastajiem Halovīna oranžajiem un melnajiem, priekšroku dodot melnam, pelēkam, violetam vai purpursarkanajam, kas telpai piešķirs noslēpumainību, bet vienlaikus saglabās mājīgu vidi.

"Eleganci un mistisku atmosfēru var panākt, spēlējoties ar dažādām tekstūrām un materiāliem. Dūmakaini tekstili, piemēram, samts, velūrs un mākslīgā kažokāda kombinācijā ar vieglākiem materiāliem kā tills un mežģīnes, radīs greznu un mistisku efektu. Šos materiālus var integrēt guļamistabas vai viesistabas dekorācijās, piemēram, izmantojot samta dekoratīvos spilvenus, gultas pārklājus un mākslīgās kažokādas paklājus. Šie elementi piešķir telpai smalkumu, vienlaikus radot spokainu, bet ne pārlieku smagnēju efektu. Guļamistabai var izvēlēties gultas veļu ar Halovīna motīviem, kas papildinās tematisko noskaņu. Savukārt, lai pilnībā iegrimtu Halovīna atmosfērā, interjeru var papildināt ar svecēm, kurām ir ķirbju, meža vai dūmakaini aromāti. Sveces ne tikai radīs siltu gaisotni, bet arī piešķirs mistisku aromātu, pastiprinot svētku sajūt," ar padomiem dalās A. Ilmere.

Spoku māja: kā radīt biedējošu atmosfēru telpās, vienlaikus saglabājot stila un estētikas līdzsvaru?

Lai piešķirtu telpām spocīgu atmosfēru, pie griestiem var piestiprināt karājošus sikspārņus, zirnekļus vai pat spokus. Šīs detaļas radīs šausmu efektu un pārsteigs viesus ar savu neparasto izkārtojumu. Lai pastiprinātu iespaidu, dekoriem var pievienot mākslīgo asiņu traipus vai zīmes, kas brīdina par "briesmām".

"Tomēr, ja vēlaties izvairīties no pārāk biedējošiem objektiem, bet radīt stilīgu un harmonisku noskaņu, jāizvēlas minimālistiska pieeja. Tad jāizvēlas tikai daži akcenti vai viens liels centrālais dekors, piemēram, skelets vai galvaskauss, kas izgatavots no metāla vai stikla. Šie dekori būs gaumīgi akcenti uz plauktiem vai kafijas galdiņa un saglabās telpas eleganci. Izmantojot neitrālu vai vienkrāsainu krāsu paleti, piemēram, melnu, baltu, pelēku un metāliskus toņus, tie ideāli iederēsies modernā vai minimālistiskā interjerā," Halovīnam estētiku ar savu padomu piešķir A. Ilmere.

Dekorējot virtuvi, protams, nedrīkst aizmirst par funkcionalitāti. Svētku noskaņai var izvēlēties melnus traukus un piederumus, kas ne tikai veiksmīgi papildinās Halovīnu atmosfēru, bet lieliski iederēsies ikdienas interjerā.

Turpina A. Ilmere: "Lai akcentētu Halovīna tēmu virtuvē, ieteicams izmantot dekoratīvus elementus, piemēram, svečturus vai mazas vāzes ar rudens ziediem, kas papildinās virtuves galdu vai plauktus. Tāpat atmosfērai lieti noderēs tematiskie galdauti vai virtuves dvieļi ar Halovīna motīviem. Šādi dekorēta virtuve būs gan praktiska, gan estētiska, piešķirot telpai svētku atmosfēru."