Šodien turam īkšķus par mūsējiem Eirovīzijā!

© Scanpix

Šodien pulksten 22 LTV1 tiešraidē būs skatāms otrais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls, kas mūs interesēs krietni vairāk nekā jau notikušais pirmais, – tajā noskaidrosies, vai Latvijas pārstāvji Musiqq tiks finālā vai arī, kā tas pēdējos gados diemžēl jau ierasts, latviešiem nāksies izšķirošo kārtu skatīties bez sportiskās ieinteresētības.

Diseldorfas arēnā Esprit notikušajā pirmajā pusfinālā jau noskaidrojies laimīgais desmitnieks, kas sestdien, 14. maijā, atkārtoti kāps uz skatuves, lai mēģinātu vinnēt šajā prestižajā konkursā. Šo desmit valstu skaitā ir arī mūsu kaimiņi lietuvieši, tāpat arī krievi, serbi, šveicieši, islandieši, somi, gruzīni, ungāri, grieķi un azerbaidžāņi. Neatkarīgās apskatnieks vēlētos skatītāju uzmanību pievērst somu Benijam Hilam – vienkāršais puisis a la Goran Gora varētu te sastrādāt brīnumu lietas.

Musiqq šodien uz Diseldorfas arēnas skatuves kāps ar 17. kārtas numuru. Atšķirībā no pirmā pusfināla balsošanā varēs piedalīties arī LTV skatītāji (par savējiem, protams, balsot nedrīkstēs). Latvijas balsojums, tāpat kā citās valstīs, tiks summēts proporcijās 50:50 – otru pusi dos pašmāju žūrijas domas. Musiqq konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Kipru, Ukrainu, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Maķedoniju, Izraēlu, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju. Tā sauktā lielā četrinieka valstis (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un paši organizētāji automātiski kvalificējas finālam (Vācija ir tajā tikusi dubultā), turklāt pērn četrinieks kļuva par piecnieku, jo tam pievienojās arī Itālija.

Pašlaik Musiqq aktīvi mēģina, sniedz intervijas un popularizē gan sevi, gan Latviju. Iepriekš bukmeikeri grupas dziesmu Angel In Disguese ierindoja vienā no pēdējām vietām, bet nu vismaz vācieši un austrieši nebeidz vien sajūsmināties par mūsu puišiem, ierindojot tos pat favorītu lomā. Musiqq vīrus Maratu Ogļezņevu un Emīlu Balceri gan visa šī jezga nesatrauc. "Mūsu pirmais mērķis ir tikt finālā, bet pēc tam skatīsimies, celsim latiņu augstāk. Galvenais izdarīt to, ko esam iecerējuši, un izdarīt to maksimāli labi," vēl pirms došanās uz konkursu Neatkarīgajai teica Marats. Interneta komentārus viņš pēc tam nelasīšot jebkurā gadījumā (tā ka, nelabvēļi, varat necensties!) "Mūs uz konkursu aizsūtīja Latvijas klausītāji: viņiem [dziesma] patika, mums pašiem arī, par ko gan mums tagad stresot?! Ja mūs negribējāt, tad vajadzēja jau tad, nacionālajā atlasē, balsot par kādu citu!" pasmējās Marats.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais