"Bel Tempo" un Vēstnieks izdod sev neierasti dejojamu dziesmu

© Publicitātes foto

Pašmāju indī un elektroniskās mūzikas grupa “Bel Tempo” izdod jaunu dziesmu “HZ3000”, kas tapusi sadarbībā ar mūziķi, kura skatuves vārds ir Vēstnieks (Rūdolfs Macats).

Dziesma “HZ3000” būtībā iemieso radošās spontanitātes garu - tā tapusi vienas īsas un produktīvas studijas sesijas ietvaros, mūziķiem kalpojot kā atgādinājums, ka mākslas radīšana var būt viegls un neuzspiests process.

“Dziesmas nosaukums ir saglabājies kā faila nosaukums mūsu pirmajā rakstīšanas sesijā,” stāsta “Bel Tempo” dalībnieks un dziesmas līdzautors Jūlijs Melngailis. Lai gan dziesmas teksts nav par pašiem izlēmīgākajiem brīžiem grupas dalībnieku dzīvēs, pati dziesma tapusi ļoti ātri un nesāpīgi. “Katrs radošais lēmums, ko pieņēmām rakstot šo dziesmu, bija viegls, process bija nedaudz improvizēts, tomēr visi trīs bijām uz viena viļņa,” turpina Jūlijs. “Rūdolfs [Macats] noteikti atsvaidzināja manu uztveri par mūzikas rakstīšanu, kas palīdzēja mums arī atgūt svaigāku skatījumu uz pārējām dziesmām, ko gatavojam mūsu topošajam albumam.”

Jau jūlijā “Bel Tempo” nāca klajā ar dziesmu “A Dream”, kas ir priekšvēstnesis 2025. gada pavasarī gaidāmajam albumam. Dziesmas video klips, kā pēcapstrādi veidojis grupas draugs Sems Basets (Sam Bassett), izmantojot mākslīgā intelekta ģenerētas datoranimācijas, lai radītu haotisku, sapnim līdzīgu vizuālu efektu, ir nominēts “Riga IFF” Baltijas Mūzikas video konkursā.

Izklaide

Jau devīto reizi izdota Latvijas “punk/hc” mūzikas izlase, ko veidojis grupas "Inokentijs Mārpls” līderis Raimonds Lagimovs jeb Dambis. Ieraksts pieejams gan kompaktdiskos, gan kasetēs.

Svarīgākais