Astotajā diktātā latgaliešu rakstu valodā līdz šim piedalījies 21 dalībnieks; vēl ir laiks pārbaudīt savas zināšanas

© unsplash.com

Svinot Valsts valodas dienu, sestdien astotajā diktātā latgaliešu rakstu valodā iesniegts 21 kļūdu labojumu lūgums, informē pasākuma pārstāvji.

Vienlaikus interesent vēl līdz oktobra beigām varēs rakstīt diktātu un to iesniegt organizatoriem kļūdu labošanai. Kļūdas paredzēts izlabot līdz mēneša beigām.

Jau ziņots, ka latgaliešu valodas diktāta rakstīt gribētājiem arī šogad tika piedāvāta iespēja tekstu rakstīt tiešsaistes formātā, kā arī, ja ir vēlme, iesniegt to kļūdu pārbaudei.

Šī gada diktātā aktieris, mūziķis un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims lasīja fragmentu no latgaliešu pasakas par lapsu un rubeni.

Diktātu organizē Latvijas Radio Latgales multimediju studija, latgaliešu kultūras kustība "Volūda" un portāls "lakuga.lv".

Izklaide

Viena no šā brīža aktuālākajām un klausītākajām pašmāju repa apvienībām “Singapūras Satīns” laiduši klajā pērn izdotā albuma “Super” papildināto versiju “Super Duper”, kuru stiprinājuši ar jaunu videoklipu. Tajā mūziķi iejūtas sev ļoti netipiskos tēlos, par kuriem var pārliecināties, jau ieskatoties fotosesijas tēlos – jā, tie ir viņi, “Singapūras Satīns”!

Svarīgākais