Krists Auznieks ar stīgu kvartetu "Sponte" dodas tūrē

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 13. oktobrī ar koncertu Cēsu koncertzālē aizsāksies koncertprogramas “Auznieks. Bēthovens. Vēberns” atskaņojumi visā Latvijā. Stīgu kvartets “Sponte” ir sagatavojis īpašu programmu, kurā līdzās Ludviga van Bēthovena un Antona Vēberna stīgu kvartetiem klausītājiem tiks atskaņots arī šogad tapušais mūsu pašu Krista Auznieka darbs “Rose of Vision I”.

Krista Auznieka vārds ir plaši pazīstams visā pasaulē - viņš ieguvis Latvijas Lielo Mūzikas balvu, uzvarējis Starptautiskajā komponistu konkursā “Rostrum”, ieguvis Norfolkas, Aspenas, Beningtona, Amerikāņu Fontenblo akadēmijas, Amerikāņu Komponistu orķestra un neskaitāmus citus apbalvojumus.

Savukārt stīgu kvartetā “Sponte” apvienojušies Latvijā zināmi un augstus apbalvojumus ieguvuši kamermūziķi: vijolnieces Marta Spārniņa un Liene Neija-Kalniņa, altists Ivars Brīnums un čellists Ēriks Kiršfelds. Pēc kvarteta ierosinājuma komponists Krists Auznieks radījis jaundarbu “Rose of Vision I”, kurš savu pirmatskaņojumu piedzīvoja vasarā. Koncerts plānots vienā daļā, tā programma sastāv no Krista Auznieka, Ludviga van Bēthovena un Antona Vēberna darbiem. “Visus skaņdarbus vieno spilgti, emocionāli uzplaiksnījumi, kas ir kā atsauce uz visu šo darbu tapšanu spilgtu mirkļu iespaidā,” tā šo programmu piesaka rīkotāji.