Nedēļas nogalē startē festivāls "Bildes"

© Publicitātes foto

Ar nu jau par tradicionālu kļuvušo kopprojektu koncertu – tajā piedalās jaunās grupas kopā ar sevi jau pieteikušiem mūziķiem vai radošajām personībām – 11. oktobrī VEF Kultūras pilī sāksies mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”.

Šogad festivāls “Bildes” atzīmē savu 35. pastāvēšanas jubileju. “Šis būs Atkalsatikšanās festivāls mūziķiem, māksliniekiem un klausītājiem pēc četriem šķietamas klusēšanas gadiem. Iepriekšējais festivāls notika 2019. gadā,” norāda organizatori.

Pirmais atkalsatikšanās koncerts notiks šo sestdien, 11. oktobrī, VEF Kultūras pilī. To vadīs Andris Freidenfelds jeb Fredis, un tajā piedalīsies muzikāli projekti, kas “Bildēs” sevi pieteikuši 21. gadsimtā, kopā ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām. Tā, piemēram, grupa “Bekars” uzstāsies kopā ar grupas “Pērkons” bundzinieku Ikaru Ruņģi, “B Optimist” - ar LTV režisoru Arvīdu Babri, “Dabasu Duravys” - ar Dailes teātra aktieri Andri Buli, “Jauda” - ar “Radio SWH” ētera personību Jāni Bukumu, “Kumosiņš” - ar restorāna “36.līnija” pavāru Lauri Aleksejevu utt.

Savukārt nākamajā dienā, 12. oktobrī, VEF Kultūras pilī būs koncerts bērniem, ko vadīs studijas “Tev un man” vadītāja Igeta Ozoliņa kopā ar Tutas Lapsu. Tajā uzstāsies populārās bērnu grupas “Dzeguzīte”, “Knīpas un Knauķi”, “Kolibri”, “Momo”, “Notiņas”, “Podziņas” u.c.

Kopumā “Bilžu” ietvaros būs iespēja apmeklēt astoņus koncertus, kas norisināsies VEF Kultūras pilī un Mūzikas namā “Daile”. Festivāla aktivitātes risināsies līdz pat 9. novembrim, kad plānots “Bilžu” noslēguma koncerts. “Šajā jubilejas reizē koncertos kopā pulcēsim mūsu uzticīgos mūziķus - gan tos, kas aktīvi muzicējuši jau pagājušajā gadsimtā, gan tos, kas “Bildēs” sevi pieteikuši šajā gadsimtā, gan tos, kam “Bilžu” skatuve ir bijusi radošā ceļa sākums, gan arī mūziķu bērnus, kuri patlaban jau veido Latvijas mūzikas vēsturi. Skatītāju rindās šajā jubilejas reizē īpaši gaidām bijušos studentijas pārstāvjus, kas bijuši klāt festivāla pirmsākumos Rīgas Politehniskā institūta studentu klubā, Anglikāņos,” tā “Bilžu” rīkotāja Tija Auziņa.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais