Latviešu mūzikā piesakās jauns un "puķains" vārds – Dālija Astere

© Publicitātes foto

Kamēr daudzi jaunie izpildītāji teju vai sacenšas, kurš izdomās sev pārgudrāku (un rietumnieciskāku) skatuves vārdu, dziedātāja Ance Sirsone sevi pieteikusi ar latvisku un “puķainu” pseidonīmu – Dālija Astere.

Pie klausītājiem nonākusi jaunās latviešu izpildītājas un dziesmu autores Ances Sirsones jeb Dālijas Asteres pirmā oficiāli publicētā dziesma - “Burbulī”. Tās autore ir pati Ance, ierakstu studijā producējis Jānis Narbuts, savukārt dziesmas publicētāji ir “Izdevniecība MicRec”. Īsumā: rotaļīgi ritmiska popdziesma ar pārsteidzoši labu izpildījumu un atmiņā paliekošu piedziedājumu - “puķumeitenei” padevusies ļoti daudzsološa debija!

Jaunā mūziķe ir pabeigusi Madlienas mūzikas skolu, kur apguvusi klavierspēli un dziedājusi korī. Dziesmas Ance raksta kopš 15 gadu vecuma, tās agrāk publicējot Souncloud straumēšanas servisā. Pašmācības ceļā iemācījusies spēlēt ģitāru, bet kopš 18 gadu vecuma ar skatuves vārdu Dālija Astere regulāri publicējusi savu mūziku un videoklipus video vietnē “YouTube”.

“[Dziesmas] stāsts ir par komforta zonām, un cik grūti dažreiz ir no tām izlauzties. Melodija radās jau pirms vairākiem gadiem, bet šogad pie tās atgriezos un beidzot sarakstīju arī vārdus,” savu debiju lakoniski komentē Ance.