"Rīgas Modes" atgādina par sevi ar jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Dziesma “Otrā plāna aktrise” ir priekšvēstnesis grupas “Rīgas Modes” topošajam albumam, kas iznāks nākamā gada pirmajā pusē. Tā seko iepriekš publiskotajiem singliem “Kalifornija” un “Mīla uz mūžu”, kas definē arī visa gaidāmā albuma skanējumu.

“Šī dziesma ir dzīvojusi mūsu prātos aptuveni desmit gadus. Pirmo demo ierakstījām vēl laikā, kad strādājām pie debijas albuma “Fantastiski”, taču tobrīd atradāmies pavisam citā frekvencē un vienkārši nebijām tai gatavi. Savā ziņā “Otrā plāna aktrise” ir atlīdzība visiem tiem, kuri ar mums ir bijuši kopā šo laiku. Iespējams, kāds šo “springstīnisko” ģitāras motīvu dzirdējis, kad uzskaņojamies pirms koncertiem, tāpēc mums ir prieks beidzot parādīt, kas slēpjas aiz tā,” stāsta grupas dalībnieki.

Jāatgādina, ka “Rīgas Modes” izdevuši divus pilnmetrāžas albumus un EP, turklāt grupas albums “Fantastiski” saņēmis Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” kā labākais popa albums un “Austras” balvu, ko pasniedz labākajam ierakstam mūzikas kritiķu vērtējumā. Savukārt “Patiesie nodomi” apbalvots ar “Zelta mikrofonu” gan kā labākais popa albums, gan labākais ieraksts visa gada griezumā.

Gatavojoties jaunā albuma izdošanai, “Rīgas Modes” izziņojusi uzstāšanos koncertzālē "Palladium", kas notiks 2025. gada 25. aprīlī. Tas būs līdz šim lielākais grupas solo koncerts. “Mēs esam sākuši no pašas apakšas - spēlējuši pagrabos un bāros par alus kuponiem, kā arī atdevuši katrs savus pēdējos iekrājumus, lai varētu ierakstīties un izdot plates. Jā, mēs romantizējam mūziku un dzīvi kopumā, taču mēs vienkārši tādi esam. “Rīgas Modes” ceļš līdz “Palladium” nebūtu iedomājams bez mūsu klausītājiem. Tāpēc esam bezgala pateicīgi par līdz šim piedzīvoto un vēlamies sagādāt jums īpašu vakaru - tādu, kas iespējams tikai ar “Rīgas Modēm”. Kā teiktu Deivids Linčs - mēs tiksimies 25. aprīlī!” aicina grupas dalībnieki.

“Rīgas Modes” sastāvs, šķiet, atkal ir skaitliski paaudzies: Kalvis Bormanis (vokāls), Reinis Papulis (ģitāra), Madara Gaile (taustiņi), Andris Apīnis (bass), Mareks Ameriks (bungas), Katrīne Sabīne Kalniņa (saksofons) un Inga Vamze (saksofons).

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais