Justs metas kopdziesmā ar kolorīto Nansiju Garkalni

© Publicitātes foto

Dziedātājs Justs izdevis melanholiski enerģisku dziesmu par pieaugšanu “Atslēdziņas” – šoreiz kopā ar Tikasha Sakama. Kas ir Tikasha Sakama? Atraktīvā mediju personība Nansija Garkalne, kura savas muzikālās dotības teicami pierādīja, šogad uzvarot šovā “Balss maskā”.

Dziesmas “Atslēdziņas” vārdu un mūzikas autors ir pats Justs Sirmais, to producējis Rūdolfs Ozols un DJ Rudd (Rūdolfs Budze). “Dziesma rotaļīgi, bet vienlaikus nopietni runā par jauna cilvēka vēlmi mainīties, pārdomām un atvadām no bezrūpības, un nedrošību, šķirot nākamo lapu savā dzīvē,” tā tiek pieteikts šis skaņdarbs, kam tapusi arī Toma Harjo veidota eleganta un interesanta video versija.

“Šī dziesma ir man personīgs un aktuāls process, kam esmu gājis cauri. Tā atspoguļo iekšējās dilemmas, meklējot balansu starp jaunības rotaļīgumu un sava iekšējā bērna dzīvesprieka nepazaudēšanu, vienlaicīgi apzinoties, ka laiks domāt par stabilitāti un briedumu, ģimenes veidošanu un izkāpšanu no trakulīgi bezrūpīgas attieksmes pret dzīvi,” stāsta Justs. “Atslēdziņas” tapušas pirms vairākiem gadiem, Justam studējot mūzikas producēšanu Bristolē, Lielbritānijā.

Kas attiecas uz Justa sadarbības partneri ar atmiņā grūti paturamo skatuves vārdu Tikasha Sakama, tad Justs un Nansija arī ikdienā ir labi draugi un lielākās uzticības personas viens otram. Tieši šī iemesla dēļ Justs padalījies ar jaunās dziesmas darba versiju, kas vainagojies ar Nansijas pievienošanos studijā.

Jāatgādina, ka Justs plašākai auditorijai kļuva pazīstams pēc uzvaras “Supernovā” jau ar savu pirmo debijas singlu “Heartbeat” (par to liels paldies Aminatai), ar kuru 2016. gadā viņš iekļuva Eirovīzijas finālā un pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Stokholmā. Turpinot savu solo karjeru, izdoti vairāki singli, bet 2018. gadā Justs izdeva debijas albumu “Here I Am”. 2019. gadā Justs uzsāka studijas Britu un Īru Modernās mūzikas institūtā (BIMM) Bristolē, mācoties mūzikas producēšanu, bet pēc tam atgriezās Latvijā, muzicējot gan ar savu grupu, gan kā solo mākslinieks. Šo gadu Justs iesāka ar ļoti veiksmīgu dziesmu “Baltajos palagos” un nav šaubu, ka arī “Atslēdziņām” lemts panākumiem bagāts ceļš latvju radiostacijās un straumētāko dziesmu topos.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais