"Palladiumā" uzstāsies vācu un franču elektronikas dīdžeji

© Publicitātes foto

Koncertzālē “Palladium” šo piektdien, 4. oktobrī, notiks jau sestais starptautiskais elektroniskās mūzikas pasākums “Penthaus Calling”, kurā šoreiz uzstāsies īpaši viesi – čīliešu-vācu tehno producents Matias Aguayo no Berlīnes un franču “house” producents Gabriel Belabbas no Parīzes.

Pasākumu “Penthaus Calling” organizē Gustavs Ķibilds un Emīls Ozolinš - divi kvalitatīvas pašmāju “underground” elektroniskās deju mūzikas pazinēji ar mērķi piedāvāt šā stila augstākās raudzes notikumus arī Rīgas publikai.

4. oktobrī notiekošais “Penthaus Calling” būs līdz šim ambiciozākais šīs sērijas pasākums. Īpaši būs gan tā ārvalstu viesi, gan DJ skatuves scenogrāfija. “Ar “Penthaus Calling” vēlamies izcelt netradicionālās elektroniskās deju mūzikas kvalitātes, rīkojot pasākumus ārpus klubu telpām un pieaicinot uz tiem šīs jomas profesionāļus,” saka Gustavs Ķibilds. “Mērķis nav tikai sarīkot ballītes, bet arī paplašināt apmeklētāju redzesloku gan muzikāli, gan mākslinieciski. Katrreiz piedāvājam rūpīgi atlasītu “underground” ārzemju mākslinieku programmu un līdz detaļām nostrādātu vizuālo skatuves noformējumu. Ņemot vērā sestās “Penthaus Calling” sērijas īpašos viesmāksliniekus, šoreiz izvēlējāmies to rīkot koncertzālē “Palladium”, ko apmeklētāji ieraudzīs nestandarta konfigurācijā.”

“Penthaus Calling” ir nakts pasākums, tādēļ sāksies tikai pulksten 23. Ap diviem naktī īpaši Rīgas notikumam atlasītu tehno mūzikas setu piedāvās Čīlē dzimušais vācu producents un dīdžejs Matias Aguayo, kurš šajā stilistikā aktīvi darbojas jau trīs dekādes. Elektroniskās deju mūzikas kritiķi allaž izcēluši viņa rotaļīgo, bet rūpīgo pieeju tehno stilam, kā arī spēju to pasniegt reizē fiziski sajūtami un netipiski jutekliski: “Viņa DJ seti mēdz pavadīt apmeklētājus līdz transcendentāla stāvokļa robežām, ļaujot izdejoties kā ķermenim, tā prātam.” Aguayo vienmēr saglabā ciešu kontaktu ar konkrētā pasākuma auditoriju, pēc vajadzības izmantojot arī dažādus dzīvā skanējuma instrumentus un elektroniskās ierīces.

Savukārt četros no rīta stafeti pārņems Parīzē dzīvojošais franču producents Gabriel Belabbas, kurš kā enerģisku rīta “house” mūzikas ballīšu speciālists zināms jau desmit gadus. Viņa ierakstus izdevuši tādi “underground” elektroniskās deju mūzikas leibli kā “Real Tone Records”, “Treasure Records”, “Distrikt Paris” un “Automatic Writing”, turklāt viņš pats ir izdevniecības “Positive Future Music” līdzdibinātājs.

Pasākums turpināsies līdz pat sešiem rītā, bet vēl pirms tā sadarbībā ar “Backdoor Market” turpat blakus esošajā ēkā Pērses ielā 2a notiks “Penthaus Calling” ieskaņas pasākums ar picas, šampanieša un austeru piedalīšanos, tas ir, ar minētajām trīs komponentēm galvenajās lomās.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais