Oskars Deigelis izdod dziļdomīgu dziesmu par mieru

© Publicitātes foto

Ar kārtējiem jaunumiem sevi pieteicis ražīgais pašmāju dziedātājs un dziesmu autors Oskars Deigelis - klajā laists singls „Miers”, kas tapis sadarbībā ar producentu Jāni Narbutu.

Mūziku dziesmai “Miers” Oskars Deigelis radījis kopīgi ar skatuves kolēģi Andri Strodu, savukārt par tekstu kļuvis Deigeļa pašradītais dzejolis.

„Ar Andri kopīgi uzstājamies jau teju desmit gadus, tāpēc man ir liels prieks, ka beidzot esam izdevuši kopīgi sarakstītu kompozīciju,” stāsta Deigelis. “Viņš pārsvarā darbojas alternatīvās mūzikas lauciņā un tās ietekme šajā skaņdarbā neapšaubāmi ir klātesoša. Arī ar Jāni [Narbutu] studijā darbojamies jau gana ilgi, radot dziesmas ne tikai man, bet arī citiem izpildītājiem. Līdz ar to dziesmas tapšanas process noritēja plūstoši un organiski.”

Vaicāts par kompozīcijas saturisko vēstījumu, mūziķis teic, ka dzejolī ietverta apcere par mieru: „Izpratne par to, kas īsti ir miers, katram no mums visticamāk atšķiras. Un, lai gan viss, ko mēs šķietami vēlamies ir miers un mierpilna dzīve, mūsu darbības un lēmumi nereti liecina par pretējo. Citiem vārdiem sakot, dziesma ir šo tik dažādo līdzpastāvošo stāvokļu atspoguļojums.”

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais