Diāna Černe nelielā video sniedz ieskatu savā solokoncertā

© Publicitātes foto

Stāmerienas pils Baltajā zālē pagājušās nedēļas nogalē norisinājās dziedātājas Diānas Černes pirmās solo koncertprogrammas “Tu esi viss” atrādīšana plašākai auditorijai. Ieskatu tajā var gūt arī nelielā video. 

Koncerta sākumā sanākušajiem bija iespēja noskatīties Diānas Černes jaunākās dziesmas “Tu esi viss” video projekciju un tā tapšanas aizkadra video, kuri filmēti Stāmerienas pilī augustā. Programmā bija iekļautas dziesmas no Diānas pirmā studijas albuma “Ieraugi pats sevi”, no kurām koncertā dažas mūziķe izpildīja akustiski pie klavierēm ar Mārtiņu Roziņu uz kontrabasa un Dāvi Melli un Renāti Einbergu uz akustiskajiem sitaminstrumentiem. Vēlāk dziedātājai pievienojās arī pavadošais sastāvs un Mārtiņš Roziņš nu jau uz saksofona un taustiņiem.

Kā atzina pati dziedātāja, koncerts bija izsmalcināts un dziļi dvēseliski aizkustinošs, ar skatītāju aizkustinājuma asarām un satraukuma tirpām. Arī atsauksmes bijušas visnotaļ cildinošas. “Dzīvs, patiess un plašs baudījums bija klausīties Diānas balsī no izjusti smalkām un maigām melodijām līdz pat Tīnas Tērneres dziesmai “Simply The Best”, kura izskanēja tā, ka nosēdēt krēslā skatītājiem vairs nebija iespējams,“ raksta koncerta apmeklētāja Inese.

Diāna Černe koncerta laikā iepazīstināja skatītājus arī ar atziņām no savas grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi” un aicināja savas daiļrades trīs mazās mīļotājas Patrīciju (9), Nikolu (7) un Austru (7) kopā nodziedāt dziesmu “Saulē un lietū”. Vēl viens iespaidīgs koncerta akcents bija Diānas skaistā kleita. ”Man ir svarīgi, lai mans ārējais veidols atbilstu koncerta kopējam noskaņojumam, dziesmām un manai iekšējai sajūtai. Šoreiz izvēlējos balto - tīrības, skaistā, labā, skaidrā un gaismas krāsu,” savu izvēli argumentēja Diāna.

Pēc koncerta dziedātāja jutās pacilāta un gandarīta par skaisto vakaru Stāmerienas pilī, soloties turpināt sniegt koncertus skaistajās Latvijas pilīs un muižās.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais