Raimonds Pauls apmierināts ar Maestro dziesmu rakstīšanas nometnes rezultātiem

© E. Andersons

Šonedēļ “Kultūrtelpā Auss” norisinājās “Izdevniecības MicRec” organizētā pirmā “Maestro Songwriting Camp” dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Raimonds Pauls. Ar rezultātiem viņš palika visnotaļ apmierināts.

Dziesmu nometnes “Maestro Songwriting Camp” laikā tika rakstītas jaunas dziesmas, kā arī aranžētas popularitāti jau guvušās komponista Raimonda Paula dziesmas. Nometnes dalībniekiem bija iespēja aprunāties ar Maestro un uzdot jautājumus par katru konkrēto dziesmas versiju.

“Esmu apmierināts ar rezultātiem. Īpaši patika dziesmas “Ai, dundur, dundur, dun, dun, dun” jaunā versija (pie tās strādāja Jānis Narbuts, Ieva Malteniece un Gatis Mūrnieks). Manuprāt, tā būs dzīvotspējīga. Man svarīgi, lai ir saglabāta oriģinālā melodija, pārējo jau katrs var veidot pēc savām spējām un patikas,” saka pats Maestro.

Nometnes pirmajā dienā dziesmu aranžēšanas meistarklasi sniedza igauņu komponists un producents Mikk Targo, kā arī zviedru aranžētājs, producents un “Grammy” balvas ieguvējs Mattias Bylund, kurš strādā ar pasaules popmūzikas grandiem. Šajā dienā dalībnieki tad arī ķērās pie Maestro dziesmām, izvēloties dziesmas “Tavs sauciens”, “Spītība”, “Ai, dundur, dundur, dun, dun, dun”, “Dziesmiņa par prieku” un “Dzel manī sauli”. Aranžējumus izvērtēja Mattias Targo, komponists un “Kultūrtelpa Auss” saimnieks Jānis Ķirsis un nometnes šefs, mūziķis, producents un dzejnieks Guntars Račs, kā arī pats Raimonds Pauls.

Pasākuma otrajā dienā komandas tika pārformētas un uzdevums bija radīt pilnīgi jaunas Ziemassvētku dziesmas, kuras dienas noslēgumā novērtēja žūrija, kuras sastāvā šoreiz atkal bija Mattias Bylund, Jānis Ķirsis, kā arī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības padomes priekšsēdētājs un producents Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd. Nometnes dalībnieki pāris stundu laikā bija radījuši piecas dziesmas, kuras visas drīzumā tiks arī pabeigtas studijās un nonāks pie klausītājiem, un arī Raimonda Paula jauno dziesmu aranžējumi tiks realizēti un nāks klajā albumā, kura izdošana plānota nākamā gada janvārī.