Kasparam Markševicam jauns muzikālais piedāvājums

© Publicitātes foto

Dziedātājs Kaspars Markševics saviem klausītājiem piedāvā jaunu, lirisku un mīlestības pārpilnu dziesmu „Lai neizdziest”. Tās mūzikas autors ir šlāgermūzikas aprindās pazīstamais Viktors Tilčiks, vārdu autore - Elita Tilčika.

Dziesmai “Lai neizdziest” ir tapis arī gaisīgi romantisks un pārdomas rosinošs videoklips, kas filmēts Vidzemes mazajā pērlītē Skangaļu muižā un Kurzemes jūrmalā, Latvijas senākajā piejūras gaismas mājā - Ovīšu bākā. Videoklipa režisore un producente - dziedātāja un radio ētera personība Līga Robežniece. Videoklipā redzami arī mūziķi un Kaspara Markševica domubiedri Māris Ozols, Raivo Ozols, Pēteris Zīle, Paula Markševica, Emīls Siliņš, Inese Pūra un Imants Vaskis.

Par pašas dziesmas vēstījumu stāsts ir Kaspara Markševica daiļradei itin piestāvošs: “Pavisam neizbēgams process mūsu dzīvē ir savstarpējās attiecības. Kāda ir saticīgas un ilgas dzīves, arī mūsu visu mijiedarbības laimes formula? To katrs meklējam un atrodam, gūstot pieredzi no piedzīvotā. Jaunais laikmets ir neprātīgi straujš, prasīgs un skarbs. Notikumi, sarunas un tikšanās mijas viena pēc otras tik veikli, ka nereti izdziest no prāta kosmiskā ātrumā. Skaistas atmiņas ir mūsu lielākais dārgums. Neapdomīgi pasakot vai, tieši otrādi, noklusējot, ir tik viegli otru sāpināt, pašam pat to neapzinoties. Pieņemt, piedot, palaist, saprast un cienīt vienam otru ir jaunā laikmeta cilvēcības pamatā. Mazām, sirsnīgām un vienkāršām lietām ir arvien lielāka nozīme. Meklējot savu būtību - runāt un ieklausīties, pieskarties un mīlēt, tvert dzīves plūdumu viegli, lai neizgaist un neizdziest.”