Rīgā uzstāsies ukraiņu rokgrupa "Nervy"

© Publicitātes foto

Uz Rīgas naktskluba “Tower” skatuves 5. oktobrī ar solo koncertu uzstāsies ukraiņu rokgrupa “Nervy”. Viņi pazīstami ar savu dumpiniecisko nostāju un arī nelokāmo protestu pret Krievijas militāro agresiju.

Grupu “Nervy” 2010. gadā ir dibinājis vokālists Jevgēņijs Miļkovskis, tās stilistiskā ievirze ir alternatīvais roks un indīpops. Savas karjeras laikā grupa ierakstījusi septiņus studijas albumus un nofilmējusi 21 videoklipu, no kuriem klips dziesmai “Samij dorogoj čelovek” interneta platformā “YouTube” savācis vairāk nekā 15 miljonu skatījumu.

“Dziesmu teksti - jaunākās paaudzes skaļi nepateiktais par sociālām un dzīves problēmām, mīlestību, naidu, dusmām, problēmām un bezcerīgām situācijām. Tieši tāpēc “Nervy” vairāku gadu garumā ir saņēmuši daudzus starptautiskas balvas tieši jauniešu nominācijās,” norāda koncerta organizatori. Jāpiebilst, ka, sākoties karam Ukrainā, Miļkovskis nekavējās paust savu nostāju pret militāro agresiju, momentā apturot jebkādu grupas darbību kaimiņvalstī.

Ukraiņu rokgrupa “Nervy” Rīgā uzstāsies savas Eiropas koncerttūres ietvaros, izpildot savas populārākās dziesmas, kā arī prezentējot pavisam jaunu skaņu materiālu.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.